F1 GP Canada

Last update: 15-11-2019

Canada heeft enkele zeer goede Formule 1 racers voortgebracht, waaronder natuurlijk vader en zoon Villeneuve. Op het circuit Gilles-Villeneuve nabij Montreal wordt dan ook de negende race van het Formule 1 GP seizoen verreden. In deze fase van het seizoen is het zaak geen fouten te maken en het is dan ook de vraag welke coureur het best met de druk kan omgaan op het semi-stratencircuit in Montreal. Vanwege de tijdsverschillen worden de races in de avonduren uitgezonden in Nederland. Kom meer te weten over de F1 GP Canada 2020 inclusief informatie over de live uitzendingen en de tijden van de races, het circuit en hoe je de GP van Canada kunt bijwonen door het kopen van voordelige tickets, vliegtickets en hotelovernachtingen. 

GP Canada 2020

Het immense land Canada heeft een behoorlijke geschiedenis als het aankomt op autoracen. Dankzij de populariteit van de Formule 1 wordt er daarom een officiële Formule 1 GP verreden in het Noord-Amerikaanse land. De Grand Prix van Canada wordt gereden op het Circuit Giles-Villeneuve in Montreal waarbij in totaal 70 ronden van 4,361 kilometer moeten worden afgelegd. In totaal beslaat de F1 GP van Canada dus een afstand van 305,270 kilometer. Het circuit van de Grand Prix van Canada is nagenoeg vlak. Behalve de race op zondag worden er op vrijdag en zaterdag al trainingen en de kwalificatie afgelegd. De F1 GP van Canada is race nummer zeven van het Formule 1 seizoen en vindt plaats in het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni 2020.

Races en tijden

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Gedurende de zomertijd is het in Montreal vijf uur vroeger dan in Nederland. Hierdoor zijn de race-onderdelen in Nederland pas later op de dag te volgen. Doordat het hier gewoon avond is hoef je echter niet de wekker te zetten. Het programma van de F1 GP races in Canada is als volgt:

  • Vrijdag 7 juni 2019: eerste vrije training (16.00 – 17.30 uur) en tweede vrije training (20.00 – 21.30 uur)
  • Zaterdag 8 juni 2019: derde vrije training (17.00 – 18.00 uur) en kwalificatie (20.00 – 21.00 uur)
  • Zondag 9 juni 2019: F1 race GP Canada (20.00 - 22.00 uur)

Uitzending op televisie

In Nederland is de F1 GP van Canada live op televisie te volgen. De zender Ziggo zal de race live uitzenden voorzien van uitgebreide voor- en nabeschouwingen door race-analisten (alleen voor Ziggo klanten). Om ook de trainingen en kwalificatie te volgen heb je een extra pakket nodig, namelijk Ziggo Sport Totaal. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Vliegticket en hotel

Om helemaal op te gaan in de Formule 1 race van Canada zal je een flink eind moeten reizen. Doordat de vliegtickets tegenwoordig een stuk voordeliger zijn geworden is dat ook gewoon mogelijk. Vergelijk onderstaand de vliegtickets naar Montreal in Canada plus de kosten van het boeken van een hotelkamer:

Tickets GP Canada

Wat je natuurlijk ook niet moet vergeten is om tickets te kopen voor de F1 GP van Canada. Soms kan het lastig zijn om via internet tickets te kopen tegen de juiste prijs, er zijn namelijk veel wederverkopers actief. Het best kan je de tickets kopen rechtstreeks bij de officiële organisatie van Formule 1 want dan betaal je de standaard voordeligste prijs.