Kalender » GP China Formule 1

F1 GP China: 7 – 9 april 2017

GPChina.png

De tweede race van het Formule 1 raceseizoen vindt plaats in China op het Shanghai International Circuit. Wie deelt er direct in het vroege seizoen een tik uit aan de concurrentie en gaat met de winst in de GP van China aan de haal? Omdat er tijdsverschillen zijn zal de F1 GP van China in Nederland in de nacht en ochtend te zien zijn. Kom meer te weten over de F1 GP China 2017 waaronder informatie over het raceprogramma en de tijden, het circuit waarop de race zal worden verreden, op welke zender de GP wordt uitgezonden, voordelige vliegtickets en hotels en hoe je aan tickets voor de race kunt komen.

GP China 2017

Het Shanghai International Circuit vormt het decor voor de Formule 1 Grand Prix van China. Het hele weekend lang zal er topsport plaatsvinden op en rond het racecircuit dat een lengte heeft van 5.451 kilometer. Doordat er 56 ronden worden afgelegd strekt de GP zich uit over in totaal 305,066 kilometer. Het bijna vlakke circuit ligt overigens in de stad Jiading die deel uitmaakt van de stadprovincie Shanghai. Voorafgaand aan de GP op zondag worden er op de vrijdag en zaterdag al trainingen en kwalificaties verreden. GP China is de tweede race van het F1 seizoen en vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april 2017.

Programma en tijden

Zoals iedere GP race in de Formule 1 duurt het raceprogramma in totaal drie dagen. In een GP weekend worden namelijk (vrije) trainingen, kwalificaties en de race verreden. Onderstaand zijn de Nederlandse tijden van GP China weergegeven. Door het tijdsverschil worden veel race-onderdelen in de nacht en ochtend gereden:

  • Vrijdag 7 april 2017: eerste vrije training (4.00 – 5.30 uur) en tweede vrije training (8.00 – 9.30 uur)
  • Zaterdag 8 april 2017: derde vrije training (6.00 – 7.00 uur) en kwalificatie (9.00 – 10.00 uur)
  • Zondag 9 april 2017: F1 race GP China (8.00 - 10.00 uur)

Live tv uitzending

Echte Formule 1 fans willen geen minuut missen van de GP van China. De race wordt van begin tot eind inclusief voor- en nabeschouwingen uitgezonden op Ziggo. Voor wie ook de trainingen en kwalificaties live willen zien is er Ziggo Sport Totaal. Dit kanaal zendt alles van de Formule 1 races live uit. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Hotels en vliegtickets

Het Formule 1 circus achterna reizen is een hobby van steeds meer racefans. Je koppelt namelijk een verre reis aan het spektakel van de Grand Prix. Ook de GP in China is uiteraard gewoon bij te wonen, maar je zult er wel wat moeite voor moeten doen. Gelukkig zijn de kosten voor onder andere vliegtickets en hotelovernachtingen steeds lager geworden, dus de F1 GP China bijwonen is niet meer onbetaalbaar. Om nooit teveel te betalen is het een goede tactiek om vliegtickets en hotelkamers van tevoren te vergelijken:

Tickets GP China

Een laatste investering die je zult moeten doen is het kopen van tickets voor de race. Wie zoekt op Google vindt al snel tientallen websites die tickets aanbieden tegen telkens weer verschillende prijzen. Het voordeligst koop je je tickets gewoon via de organisatie achter de Formule 1, zo weet je dat je geen geld betaalt aan handelaars. Bekijk het overzicht met officiële F1 tickets voor GP China.

Aanbiedingen Bol.com:

Formule 1 Kalender 2017: