GP Hasselt

Last update: 14-06-2019

Een van de Soudal Classic veldritten vindt plaats in Hasselt, namelijk de GP Hasselt. De GP Hasselt heeft reeds vele veldrijdtoppers op de erelijst staan en ook de volgende editie doen er meerdere internationale toppers mee. Een bezoek aan GP Hasselt is een geweldig dagje uit voor jong en oud vanwege de topsport en het spektakel naast het parcours in de vorm van entertainment en optredens. Kom alles te weten over GP Hasselt 2019 zoals het programma en de starttijden, kaartverkoop en bereikbaarheid.

GP Hasselt 2019

Vlaanderen staat natuurlijk bol van de aansprekende cyclocrossen en een van die bijzondere koersen wordt verreden in het Limburgse Hasselt. De Grote Prijs van Hasselt, afgekort tot GP Hasselt, zorgt ieder jaar voor een aansprekend deelnemersveld. Wie hier wint, kan echt wel een stukje veldrijden. De GP Hasselt wordt ook op de televisie uitgezonden, Telenet/PlaySports zal de veldrit live uitzenden. GP Hasselt vindt in 2019 plaats op zaterdag 30 november.

Programma

Bezoekers kunnen vanaf 9.00 uur ’s morgens al terecht op het parcours van GP Hasselt. De hele dag door vinden er verschillende races plaats. Het programma bestaat behalve veel sportieve hoogtepunten ook uit entertainment en optredens. Het sportief programma ziet er als volgt uit:

  • 9.00: Jeugd
  • 9.45: Nieuwelingen
  • 10.20: Nieuwelingen
  • 11.00: Junioren
  • 12.00: G-sport
  • 13.45: Dames
  • 15.00: Elite mannen en beloften

Tickets en kaartverkoop

Een entreebewijs tot het parcours kost twaalf euro per persoon wanneer het kaartje aan de kassa van de GP Hasselt wordt gekocht. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis mee naar binnen en kunnen zodoende in aanraking komen met cyclocross. In de voorverkoop ontvang de bezoeker korting op de tickets. In de voorverkoop betaal je namelijk slechts tien euro voor een ticket. Wil je er een echt speciale dag van maken? Bezoek GP Hasselt dan als VIP, er zijn twee luxe formules welke respectievelijk € 120 en € 170,- per persoon kosten.

Adres en route GP Hasselt

De GP Hasselt vindt plaats in het Kapermolenpark, wat gelegen is aan de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Parkeren is mogelijk in de directe omgeving van het parcours, er zijn namelijk voldoende parkings in de buurt. Ook reizigers met het openbaar vervoer kunnen de GP Hasselt bijwonen. Zo zijn er nabij het parcours diverse bushaltes (bijvoorbeeld halte Kapermolen) met verbindingen naar het treinstation van Hasselt. Eventueel kan er ook worden overnacht in een van de hotels in Hasselt: