F1 GP Hongarije

Last update: 15-11-2019

Het Formule 1 seizoen is over de helft en de eindsprint richting het kampioenschap wordt ingezet. De dertiende race van het seizoen vindt plaats op de Hungaroring, niet ver van de Hongaarse hoofdstad Boedapest gelegen. De F1 GP Hongarije wordt op normale tijden uitgezonden in Nederland omdat er geen tijdsverschillen zijn. Kom meer te weten over de F1 GP Hongarije 2020. In dit artikel is informatie opgenomen over hoe je Grand Prix kunt bijwonen en tickets kunt kopen. Ook vergelijken we de kosten van vliegtickets en hotelovernachtingen, is er informatie over het raceweekend en de racetijden opgenomen, kom je meer te weten over het circuit Hongaroring en weet je op welke zender de F1 GP Hongarije wordt uitgezonden. 

GP Hongarije 2020

Niet ver van de hoofdstad van Hongarije, Boedapest, is het Formule 1 circuit Hungaroring gelegen. Het circuit is 4,381 kilometer lang en tijdens de Grand Prix moet het rondje 70 keer worden afgelegd. Na 306,630 kilometer is vervolgens bekend wie zich de winnaar mag noemen van de F1 GP Hongarije. Het circuit kent enkele tientallen meters hoogteverschil en staat bekend omdat inhalen er niet eenvoudig is. Zoals gewoonlijk duurt het Formule 1 weekend van vrijdag tot en met zondag waarbij trainingen, kwalificaties en tenslotte de race worden verreden. De F1 GP van Hongarije vindt plaats van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus 2020.

Races en programmatijden

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Een Formule 1 Grand Prix raceweekend is telkens hetzelfde opgebouwd en bestaan uit trainingen, kwalificaties en de race. Hongarije ligt in dezelfde tijdszone als Nederland waardoor de races op normale tijden worden uitgezonden vanwege het ontbreken van tijdsverschillen. De races vinden plaats op de onderstaande tijdstippen:

  • Vrijdag 27 juli 2018: eerste vrije training (11.00 – 12.30 uur) en tweede vrije training (15.00 – 16.30 uur)
  • Zaterdag 28 juli 2018: derde vrije training (12.00 – 13.00 uur) en kwalificatie (15.00 – 16.00 uur)
  • Zondag 29 juli 2018: F1 race GP Hongarije (15.00 - 17.00 uur)

Live op tv

De populariteit van Formule 1 is enorm in Nederland en het spektakel wordt dan ook live uitgezonden op televisie. Ziggo heeft de rechten van de F1 GP Hongarije waardoor de Grand Prix van zondag van begin tot eind wordt uitgezonden en te volgen is voor abonneehouders. Voor de race zijn er voorbeschouwingen en erna wordt er ook nog nagepraat. Met het aanvullende pakket Ziggo Sport Totaal zit je helemaal gebeiteld en kan je ook de trainingen en kwalificatie live op televisie zien. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Tickets GP Hongarije

De ultieme Formule 1 ervaring beleef je natuurlijk naast het circuit tijdens de Grand Prix. De ticketverkoop voor races van de Formule 1 is een complete bedrijfstak geworden waar tientallen websites in gespecialiseerd zijn. De prijzen per aanbieder kunnen nogal eens varieren dus je moet goed opletten waar je je toegangstickets koopt. Het voordeligst zijn de tickets die worden aangeboden door de officiële Formule 1 organisatie, zij rekenen bijvoorbeeld geen extra commissies. 

Hotels en vliegtickets

De Hungaroring is niet ver van Boedapest gelegen en daardoor zijn er volop voordelige vluchten te boeken. Ook de prijzen van de hotels in de hoofdstad van Hongarije en de buurt van het circuit vallen alleszins mee. De perfecte start van je bezoek aan de F1 GP van Hongarije beleef je door goed de prijzen van de vliegtickets en hotelkamers te vergelijken: