F1 GP Italië

Last update: 08-01-2020

Het circuit met de meeste Formule 1 races aller tijden ligt in Italië. We hebben het natuurlijk over het circuit in Monza, één van de parels uit de rijke geschiedenis van de Formule 1. Het Autodrome Nazionale Monza ligt vlak boven Milaan. Doordat er geen tijdsverschillen zijn ten opzichte van Nederland zijn de races op prima tijden te volgen. Kom meer te weten over de Formule 1 Grand Prix van Italië waaronder informatie over tickets, racetijden, uitzendingen op televisie, hotelovernachtingen en vliegtickets. 

GP Italië 2020

Het circuit van Monza moet in totaal 53 maal worden afgelegd waarmee een afstand van 306,72 kilometer wordt afgelegd. De lengte per rond bedraagt namelijk 5793 meter. Er is slechts beperkt sprake van hoogtemeters en het circuit wordt gekenmerkt door lange rechte stukken waar hoge snelheden behaald kunnen worden. De Grand Prix van Italië vindt plaats in het weekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september 2020. Op de afsluitende dag is er natuurlijk de race waarom het allemaal draait.

Tijden en programma

De tijden van de trainingen zijn nog niet bekend

Qua weekendopbouw zijn er natuurlijk geen verrassingen, iedere Grand Prix wordt volgens hetzelfde procedé afgewikkeld. De genoemde tijden zijn gelijk in Nederland omdat er geen tijdsverschillen zijn met Italië:

  • Vrijdag 4 september 2020: eerste vrije training (11.00 – 12.30 uur) en tweede vrije training (15.00 – 16.30 uur)
  • Zaterdag 5 september 2020: derde vrije training (12.00 – 13.00 uur) en kwalificatie (15.00 – 16.00 uur)
  • Zondag 6 september 2020: F1 race GP Italië (15.00 – 17.00 uur)

Televisie-uitzending

De Formule 1 zender van Nederland is al enige jaren Ziggo. Abonnees van Ziggo kunnen de hele Grand Prix race op zondag zien inclusief voor- en nabeschouwingen. Met aanvullende pakketten ben je ook verzekerd van live trainingen en kwalificaties op televisie. Bekijk hier de abonnementen van Ziggo.

Tickets GP Italië

Voor de echte fan is er niks mooiers dan eens een Formule 1 race bij te wonen. En dat is ook gewoon mogelijk, maar je zult wel eerste toegangstickets moeten kopen. Het best koop je deze tickets via de officiële Formule 1 organisatie zodat je weet dat je nooit meer dan nodig betaalt.

Vliegen en hotel

De GP van Italië is op meerdere manieren bereikbaar. Zelfs met de auto is het prima te doen qua afstand, Monza ligt namelijk bij Milaan. Wil je liever vliegen en zoek je nog een hotelkamers? Bekijk dan: