F1 GP Monaco

Last update: 09-03-2020

Misschien wel de meest aansprekende GP van de Formule 1 is die in Monaco. Het illustere stratencircuit heeft in het verleden al vele malen garant gestaan voor fantastische races op het scherpst van de snede. Een foutje maken op het Circuit de Monaco kan voldoende zijn om een goede uitslag te vergeten. Naar verwachting zullen weer honderdduizenden Nederlanders aan de buis gekluisterd zitten om de F1 GP van Monaco live te volgen op televisie. Doordat er geen tijdsverschillen zijn worden de races op normale tijdstippen overdag live uitgezonden. Alles over de F1 GP Monaco 2020 volgt onderstaand, inclusief informatie over waar de race live wordt uitgezonden, het circuit en raceprogramma, tickets voor het bijwonen van de F1 GP van Monaco en prijzen voor vliegtickets en hotelovernachtingen.

Grand Prix Monaco 2020

Monaco is een ministaatje in het zuidoosten van Frankrijk en bekend als belastingparadijs en residentie van de rijkeren der aarde. In deze setting past de glamoureuze wereld van de Formule 1 dan ook prima. Het circuit waarop wordt gereden in Monaco is een heus stratencircuit. Dat wil zeggen dat de rest van het jaar de weg gewoon in gebruik is door normaal verkeer. De GP van Monaco kenmerkt zich dan ook door smalle wegen met weinig uitwijkmogelijkheden. De F1 GP van Monaco is een van de kortste Grand Prix races van het seizoen en gaat maar over een lengte van 260,286 kilometer. Dit heeft alles te maken met de lage gemiddelde snelheid die er bereikt kan worden op het 3,337 kilometer lange parcours. In totaal moeten de autocoureurs 78 ronden afleggen tijdens de race op zondag. De F1 GP van Monaco wordt gereden in het weekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 mei 2020 en is de zesde race van het Formule 1 raceseizoen.

Programma en racetijden

Monaco en Nederland vallen in dezelfde tijdszone waardoor er geen tijdsverschillen zijn. Alle raceonderdelen zijn daardoor prima overdag te volgen. Het programma inclusief de racetijden zijn als onderstaand:

  • Donderdag 21 mei 2020: eerste vrije training (11.00 – 12.30 uur) en tweede vrije training (15.00 – 16.30 uur)
  • Zaterdag 23 mei 2020: derde vrije training (12.00 – 13.00 uur) en kwalificatie (15.00 – 16.00 uur)
  • Zondag 24 mei 2020: F1 race GP Monaco (15.10 - 17.10 uur)

Live tv uitzending Ziggo

Het is inmiddels voor de Formule 1 fans wel duidelijk dat Ziggo de partij is die de Formule 1 races live uitzendt. Ook de GP van Monaco wordt live uitgezonden door Ziggo en is gratis te volgen voor abonneehouders. Bekende analisten verzorgen voor en na de race de voor- en nabeschouwing. Als je helemaal geen seconde van het raceweekend wilt missen doe je er goed aan om jezelf ook te abonneren op Ziggo Sport Totaal die ook de trainingen en kwalificatie live uitzenden. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Vliegticket en hotel

De Grand Prix van Monaco leent zich perfect voor een bezoekje. Je bent per auto of vliegtuig in no time in Monaco en de stad is harstikke leuk om eens te bezoeken. Vergaap je bijvoorbeeld aan de rijk gevulde jachthaven, grote huizen en peperdure auto’s. Een reis naar Monaco begint al snel met het vergelijken van vliegtickets en hotelovernachtingen om zodoende niet teveel te betalen:

Tickets GP Monaco

Hoewel de F1 GP van Monaco gewoon plaatsvindt op de openbare weg is het toch grotendeels afgezet als echt circuit waarvoor je gewoon tickets moet kopen. Het voordeligst koop je entreetickets via de officiële Formule 1 website. Je bent hier goedkoper uit dan wanneer je via wederverkopers je Formule 1 tickets wilt kopen aangezien zij ook een commissie zullen houden.