F1 GP Oostenrijk

Last update: 15-11-2019

Race nummer elf van het Formule 1 seizoen vindt plaats in Oostenrijk, het thuisland van de sponsor van het raceteam Red Bull. De F1 GP van Oostenrijk wordt dan ook verreden op de Red Bull Ring, een circuit bij Spielberg aan de voet van diverse bergen. Oostenrijk is gelegen in dezelfde tijdszone als Nederland, wat als voordeel heeft dat de races op normale tijden live op televisie te volgen zullen zijn. Kom meer te weten over de F1 GP Oostenrijk 2020 inclusief informatie over de tijden van de races tijdens het Grand Prix weekend, of de GP live wordt uitgezonden en natuurlijk informatie over het bijwonen van de races in Oostenrijk inclusief tickets, vliegtickets en hotelovernachtingen.

GP Oostenrijk 2020

Oostenrijk is natuurlijk bij uitstek het Alpenland met haar hoge bergen en wonderschone natuur. Maar Oostenrijk is ook het land van Red Bull, een van de grootste sportsponsoren ter wereld. Het Formule 1 circuit in Spielberg luistert dan ook naar de naam Red Bull Ring. Op dit circuit wordt ook de F1 GP Oostenrijk gereden. Het circuit is overigens 4,326 kilometer lang en omdat de coureurs in totaal een afstand van 307,020 kilometer afleggen betekent het dat ze het rondje in totaal 71 maal moeten afleggen. Het circuit is enigszins geaccidenteerd te noemen en iedere ronde bevat dan ook tientallen meters hoogteverschil. F1 GP Oostenrijk vindt plaats in het weekend van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli 2020. Behalve de Grand Prix op zondag zijn er de dagen ervoor al trainingen en een kwalificatie.

Racetijden en programma

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

De F1 GP van Oostenrijk zal in Nederland op prima tijdstippen te volgen zijn, dit komt doordat er geen tijdsverschillen zijn tussen de twee landen. De racetijden en het programma zien er als volgt uit:

  • Vrijdag 28 juni 2018: eerste vrije training (11.00 – 12.30 uur) en tweede vrije training (15.00 – 16.30 uur)
  • Zaterdag 29 juni 2018: derde vrije training (12.00 – 13.00 uur) en kwalificatie (15.00 – 16.00 uur)
  • Zondag 30 juni 2018: F1 race GP Oostenrijk (15.00 - 17.00 uur)

Tv uitzending live door Ziggo

De Formule 1 sport is een waar kijkcijferkanon en in Nederland is Ziggo de partij met de rechten. Op zondag wordt de F1 Grand Prix van Oostenrijk live uitgezonden via Ziggo voor abonneehouders, uiteraard voorzien van uitgebreide voor- en nabeschouwingen. Wanneer je beschikt over het extra pakket Ziggo Sport Totaal kan je zelfs de trainingen en kwalificatie geheel live kijken op tv. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Vliegticket en hotel

Naar verwachting reizen ook dit jaar weer duizenden Nederlanders af naar Oostenrijk om daar de F1 GP live te gaan bekijken op de Red Bull Ring. Dankzij de lage vliegkosten naar het vliegveld van Graz is een uitje naar de Grand Prix van Oostenrijk behoorlijk betaalbaar. Om veel geld te besparen is het verstandig de vliegtickets en hotelovernachtingen te vergelijken met elkaar:

Tickets GP Oostenrijk

Natuurlijk zal je ook toegangstickets voor de Red Bull Ring moeten kopen, want de races van de Grand Prix zijn natuurlijk het belangrijkst. Online zijn tal van websites actief die tickets voor de F1 GP van Oostenrijk verkopen. Bijna allemaal zijn dit doorverkopers van de tickets, dus je kunt beter direct bij de bron kopen en zodoende niet teveel betalen. De locatie waar je de voordeligste tickets vindt is op de officiële website van de Formule 1