F1 GP Rusland

Last update: 08-01-2020

In het Russische Sotsji wordt de zeventiende race van het Formule 1 seizoen van 2020 verreden. Sotsji is natuurlijk bekend vanwege de Olympische Spelen die er werden georganiseerd, maar het is ook de stad van de Formule 1 GP. De beste coureurs zullen de strijd met elkaar aangaan in Rusland aan de boorden van de Zwarte Zee. Door het geringe tijdverschil zijn de races prima te volgen op televisie en hoeven er geen wekkers te worden gezet. Kom meer te weten over de F1 GP Rusland 2020, bijvoorbeeld hoe het raceprogramma eruitziet inclusief tijden, waar de GP live wordt uitgezonden op televisie, informatie over het circuit Sochi Autodrom, een prijsvergelijking van vliegtickets en hotels en waar je tickets voor de F1 GP Rusland kunt kopen.

Grand Prix Rusland 2020

Denk je aan Rusland dan denk je aan koud weer, maar in het geval van Sotsji is dat absoluut niet zo. Deze stad ligt zeer zuidelijk en heeft een meer mediterraan klimaat. Sotsji is ook de gastheer van de F1 GP Rusland die er wordt verreden op het Sochi Autodrom. Dit circuit is een semi-stratencircuit wat betekent dat een deel van het circuit normaliter wordt gebruikt door gewoon verkeer. Het circuit  heeft een lengte van 5.848 meter. Omdat er 53 rondjes worden gereden is de totaalafstand van de F1 GP in Rusland 309,745 kilometer. Het circuit ligt aan de kustlijn en kent slechts een gering aantal hoogtemeters. F1 GP Rusland vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september 2020 en is de zestiende race van het Formule 1 seizoen.

Raceprogramma en tijdstippen

De tijden van de trainingen zijn nog niet bekend

In de stad Sotsji is het gedurende onze zomertijd één uur later dan in Nederland. Door het beperkte tijdsverschil vindt het complete raceprogramma plaats op gunstige tijdstippen. Gedurende drie dagen wordt het volgende raceprogramma afgewerkt (Nederlandse tijden):

  • Vrijdag 25 september 2020: eerste vrije training (10.00 – 11.30 uur) en tweede vrije training (14.00 – 15.30 uur)
  • Zaterdag 26 september 2020: derde vrije training (11.00 – 12.00 uur) en kwalificatie (14.00 – 15.00 uur)
  • Zondag 27 september 2020: F1 race GP Rusland (13.00 - 15.00 uur)

Live op Ziggo

De meeste Formule 1 fans zullen de F1 GP van Rusland gewoon thuis volgen. De rechten van de Formule 1 races zijn in handen van Ziggo dat de hele race zal uitzenden, waardoor abonneehouders van Ziggo de race live kunnen volgen. Analisten zullen de voor- en nabeschouwingen verzorgen. Op het kanaal Ziggo Sport Totaal is het zelfs mogelijk om ook de trainingen en kwalificaties compleet live te volgen. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Vliegticket en hotel

Als fan van Formule 1 moet je ooit een race hebben bijgewoond, de geluiden en indrukken zijn ongeëvenaard. Doordat vliegen steeds voordeliger wordt is het bezoeken van de F1 GP in Sotsji ook redelijk betaalbaar geworden. Bespaar veel geld door van tevoren goed de vliegtickets en hotels te vergelijken op prijs:

Tickets GP Rusland

Via internet bieden tientallen bedrijven tickets aan voor de Formule 1 races. Maar de voordeligste tickets koop je gewoon via de officiële site van de Formule 1, hierdoor betaal je nooit teveel voor je tickets voor de F1 GP van Rusland.