F1 GP Silverstone

Last update: 15-11-2019

De twaalfde race van de Formule 1 kalender is de Grand Prix van Silverstone in Groot-Brittannië. Doordat bijna alle Formule 1 teams gehuisvest zijn in Engeland is dit voor de meeste teams de thuiswedstrijd. Het Silverstone Circuit kent al een lange historie als het gaat om races in de F1. Doordat het in Groot-Brittannië slechts één uur vroeger is dan bij ons kan je de races van de F1 GP Silverstone op normale tijden zien op televisie. Kom alles te weten over de F1 GP Silverstone 2020 waaronder informatie over de racetijden en het programma, de live uitzendingen op televisie, vliegtickets en hotelovernachtingen en natuurlijk tickets voor het Circuit van Silverstone. 

GP Silverstone 2020

De F1 GP op Silverstone is één van die traditionele races waar iedereen naar uitkijkt. Veel Formule 1 liefhebbers houden van de nostalgie van de oudere circuits. In het raceland bij uitstek, Engeland, is dit circuit gelegen in de gemeente Silverstone wat toebehoort tot de East Midlands. De F1 Grand Prix is in totaal 306,198 kilometer lang en er worden 52 ronden afgelegd. Het circuit van Silverstone is behoorlijk lang in vergelijking met veel andere circuits en heeft een lengte van maar liefst 5,891 kilometer. Silverstone heeft slechts geringe hoogteverschillen. Tijdens het raceweekend worden achtereenvolgens de trainingen, de kwalificatie en vervolgens de Grand Prix gereden. De F1 GP van Silverstone staat gepland in het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli 2020.

Programma en racetijden

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Iedere raceweekend in de Formule 1 is ongeveer hetzelfde opgebouwd qua programma, maar qua Nederlandse tijden is er natuurlijk veel verschil door tijdsverschillen. Groot-Brittannië heeft een tijdsverschil waarbij het 1 uur vroeger is dan bij ons. De racetijden zijn tijdens het weekend:

  • Vrijdag 6 juli 2018: eerste vrije training (11.00 – 12.30 uur) en tweede vrije training (15.00 – 16.30 uur)
  • Zaterdag 7 juli 2018: derde vrije training (12.00 – 13.00 uur) en kwalificatie (15.00 – 16.00 uur)
  • Zondag 8 juli 2018: F1 race GP Groot-Brittannië (15.00 - 17.00 uur)

Ziggo tv uitzending

In Nederland heeft Ziggo de rechten van de Formule 1 Grand Prix races. Ook de F1 GP Silverstone wordt daarom live uitgezonden op Ziggo. Behalve de race zijn er ook voor- en nabeschouwingen. Het is mogelijk om ook de trainingen en kwalificatie live op tv te zien, maar dan heb je Ziggo Sport Totaal nodig. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Tickets GP Silverstone

Het Formule 1 circus achterna reizen is voor steeds meer mensen een hobby. De ervaring op de tribune tijdens een Grand Prix is onbeschrijflijk. Ook voor de F1 GP in Silverstone zijn tickets te koop. Je koopt de toegangstickets het voordeligst via de officiële organisatie van de Formule 1. Zij rekenen in tegenstelling tot diverse wederverkopers geen extra commissies. 

Hotel en vliegticket

De race bekijken is één, maar je zult er natuurlijk ook moeten komen. De luchthavens van Londen zijn niet ver weg gelegen, vooral Luton heeft een goede ligging ten opzichte van het circuit. Dankzij de steeds goedkoper wordende vliegtickets en de vergelijkingssites voor hotelkamers is een bezoekje aan de F1 GP Silverstone een stuk betaalbaarder geworden. Vergelijk de prijzen van de vliegtickets en hotelovernachtingen via: