F1 GP Spa-Francorchamps

Last update: 07-02-2020

De bekendste Formule 1 wedstrijd vanuit Nederlands oogpunt is die van Spa-Francorchamps. De F1 GP Spa is de dertiende race van het seizoen en voor veel coureurs de favoriete race omdat het circuit van Spa-Francorchamps zich leent voor inhalen. Hier in de Belgische Ardennen hebben zich dan ook veel legendarische gevechten afgespeeld. Uiteraard is er geen sprake van tijdsverschillen met Nederland waardoor de races ook hier op gunstige tijden live te volgen zijn op televisie. Kom meer te weten over de F1 GP Spa-Francorchamps 2020 waaronder de race- en programmatijden, de live televisie uitzendingen, het circuit, vliegtickets en hotels en tenslotte waar je toegangstickets voor het circuit Spa-Francorchamps kunt kopen.

GP Spa-Francorchamps 2020

Heb je het over echt racen dan heb je het over de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps. Het circuit ligt in de Belgische Ardennen en staat al vele tientallen jaren op menig racekalender. Veel coureurs geven aan dat de GP Spa-Francorchamps hun favoriete formule 1 race van het seizoen is. Doordat het circuit maar liefst 7,004 kilometer lang is worden er slechts 44 rondes afgelegd. In totaal bedraagt de afstand van de Grand Prix dus 308,052 kilometer. Het circuit van Spa-Francorchamps is behoorlijk geaccidenteerd waardoor het hoogste en laagste punt van het circuit circa 100 meter hoogteverschil hebben. Zoals iedere Grand Prix bestaat het raceweekend uit trainingen, de kwalificatie en natuurlijk de race (GP). De F1 GP Spa-Francorchamps vindt plaats van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus 2020.

Races en programmatijden

De opbouw van het raceweekend van de Grand Prix van Spa-Francorchamps is gelijk aan de overige Formule 1 weekenden. Omdat er geen tijdsverschillen zijn tussen België en Nederland worden de raceonderdelen op de normale tijdstippen uitgezonden. De races en programmatijden zijn als volgt:

  • Vrijdag 28 augustus 2020: eerste vrije training (11.00 – 12.30 uur) en tweede vrije training (15.00 – 16.30 uur)
  • Zaterdag 29 augustus 2020: derde vrije training (12.00 – 13.00 uur) en kwalificatie (15.00 – 16.00 uur)
  • Zondag 30 augustus 2020: F1 race GP Spa-Francorchamps (15.10 – 17.10 uur)

Live televisie uitzending

De televisiezender om de F1 GP Spa Francorchamps te volgen is Ziggo, onder andere de Grand Prix race op zondag wordt er live uitgezonden inclusief voor- en nabeschouwingen. Abonnees van Ziggo kunnen de race dus gratis volgen. Om de trainingen en kwalificatie live te zien op televisie heb je Ziggo Sport Totaal nodig. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Tickets GP Spa-Francorchamps

De Formule 1 Grand Prix die voor Nederlandse fans het eenvoudigst te bezoeken is, is natuurlijk die van Spa-Francorchamps. Het circuit is gelegen in de Belgische Ardennen, niet ver onder een stad als Maastricht. Er worden zelfs speciale tribunes opgetuigd voor fans van de Nederlander Max Verstappen en de Belg Stoffel Vandoorne. Het is aan te raden de toegangstickets te kopen bij de officiële Formule 1 organisatie omdat je zodoende nooit teveel betaalt voor je Grand Prix tickets.

Bereikbaarheid en hotels

Het circuit van Spa-Francorchamps is gelegen aan het adres Route du Circuit 55 in Stavelot. De manier om er te geraken met de auto is via de autosnelweg E42 (afslag 11 Malmedy). Parkeren is mogelijk op een van de parkings bij het racecircuit. Overnachten is mogelijk op de camping of in een van de hotels in de omgeving. Vergelijk de hotelkamers via: