Home » GP Spanje Formule 1

F1 GP Spanje

Last update: 20-03-2019

De vijfde race van het Formule 1 seizoen van 2019 wordt gereden op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. De Formule 1 race in Barcelona zal voor Nederland altijd bijzonder blijven, aangezien op dit circuit Max Verstappen als eerste Nederlander ooit een Grand Prix race won. Omdat er geen tijdsverschillen zijn tussen Spanje en Nederland zijn de races hier op normale tijdstippen te zien op televisie. Kom alles te weten over de F1 GP Spanje 2019 waaronder informatie over het raceprogramma gedurende het weekend, waar de races en kwalificaties live worden uitgezonden op televisie, informatie over het Circuit de Catalunya en tenslotte een prijsvergelijking van vliegtickets, hotels en toegangstickets tot de F1 GP van Spanje.

GP Spanje 2019

Spanje is voor Nederlanders een bekend vakantieland en vooral de regio rondom Barcelona is geliefd. In mei wordt er ook nog eens een heuse Formule 1 Grand Prix verreden in dit deel van Spanje, namelijk op het Circuit de Catalunya. Officieel heet het circuit Montmeló omdat het in dat plaatsje is gelegen. Ook de naam Circuit de Barcelona wordt regelmatig gebruikt omdat het niet ver van deze miljoenenstad is gelegen. In totaal leggen de coureurs 66 ronden af over in totaal 307,104 kilometer, oftewel 66 ronden. Het circuit kent enkele tientallen meters hoogteverschil. F1 GP Spanje staat op de agenda in het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei 2019 als vijfde race van het Formule 1 seizoen.

Programma en tijden

Er is geen sprake van tijdverschillen tussen Nederland en Spanje waardoor het complete raceprogramma overdag  te volgen is. Het programma inclusief tijden is gedurende het raceweekend als volgt:

  • Vrijdag 10 mei 2019: eerste vrije training (11.00 – 12.30 uur) en tweede vrije training (15.00 – 16.30 uur)
  • Zaterdag 11 mei 2019: derde vrije training (12.00 – 13.00 uur) en kwalificatie (15.00 – 16.00 uur)
  • Zondag 12 mei 2019: F1 race GP Spanje (15.10 - 17.10 uur)

Live tv uitzending

De F1 GP race op zondag wordt live uitgezonden op Ziggo inclusief voor- en nabeschouwingen met bekende analisten. Voor abonneehouders zijn deze uitzendingen gratis te bekijken. Voor niet-abonneehouders en om ook de trainingen en kwalificatie geheel live te kunnen zien op televisie kan het kanaal Ziggo Sport Totaal worden aangezet. Hiervoor is wel een aanvullend abonnement nodig. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Vliegticket en hotel

De verwachting is dat weer vele Nederlanders zullen afreizen naar Barcelona om daar de race live bij te wonen. Omdat een vliegticket naar Spanje tegenwoordig haast niks meer kost is een tripje naar de Formule 1 goed betaalbaar. Vergelijk de prijzen van vliegtickets en hoteltickets en bespaar veel geld:

Tickets GP Rusland

Met alleen een vliegticket en hotelovernachting ben je er natuurlijk nog niet. Het draait uiteindelijk om toegang tot de races op het Circuit de Catalunya. Er worden via internet door tal van websites kaarten aangeboden, niet zelden tegen woekerprijzen. Betaal niet teveel en koop je tickets daarom via de officiële website van de Formule 1.