Graspop Metal Meeting

Last update: 10-12-2019

Fans van metal en rockmuziek opgelet, in juni is het weer tijd voor Graspop Metal Meeting. Dit rockfestival, meestal afgekort tot Graspop, weet ieder jaar weer bijna 150.000 bezoekers te trekken naar Dessel in België. Ook veel Nederlanders bezoeken Graspop. Graspop is sowieso op muziekgebied een van de grootste festivals van de Benelux en binnen het metalgenre al helemaal. Kom alles te weten over Graspop 2020 waaronder locatie en bereikbaarheid, datums en tijden, tickets en kaartverkoop, programma en line-up.

Graspop 2020

Graspop, oftewel de Graspop Metal Meeting, is uitgegroeid tot een meerdaags muziekfestival. Dankzij de focus op rock en vooral metalmuziek weet Graspop een trouwe schare fans aan zich te binden. Voor veel muziekfans vormt Graspop dan ook ieder jaar het hoogtepunt op festivalgebied. Door de jaren heen hebben zowat alle grote metalbands wel opgetreden op Graspop. Doordat er meerdere podia zijn en omdat het muziekfestival meerdere dagen duurt worden er jaarlijks meerdere hoofdacts gestrikt. Maar Graspop geeft de bezoeker ook de kans om aanstormend talent te leren kennen. De volgende editie van Graspop Metal Meeting is van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni 2020.

Tickets en kaartverkoop

Het is mogelijk om losse dagtickets of een combiticket te kopen. Dagtickets voor vrijdag, zaterdag of zondag kosten € 105 per dag. Een combiticket voor drie dagen Graspop (vrijdag tot en met zondag) kost € 259 per persoon, met een ticket heb je ook recht op het overnachten op de camping. Tenslotte zijn er nog VIP tickets waarmee je extra services geniet en toegang hebt tot de VIP lounge. Een VIP kaartje kost € 185 per dag en € 399 voor een driedaags combiticket. Online zijn ook vooraf munten te koop voor eten en drinken.

Programma en line-up

Op vrijdag, zaterdag en zondag is het terrein geopend van 10.00 tot 01.30 uur. Wie langer door wil gaan kan op de Metal Plaza terecht, wat de zone tussen het terrein en de camping is. Metal Plaza is alleen gesloten tussen 05.00 en 08.00 uur. De line-up en programmering gedurende de dag is in te zien op de website van Graspop.

Bezoeken Graspop

Graspop Metal Meeting wordt georganiseerd in Dessel, een gemeente niet ver van de Nederlandse grens ten zuidwesten van Eindhoven. Vanwege de ligging trekt het festival ook tienduizenden Nederlanders. Doordat Dessel nabij de snelwegen E34 en E313 ligt, geraak je er eenvoudig met de auto. Op de E34 neem je vanuit Nederland afslag 26 (Retie) en vanuit Antwerpen afrit 25 (Oud-Turnhout). Op de E313 is afrit 23 (Geel-West) de beste optie. Volg de borden richting Graspop zodat je er zo vlot mogelijk geraakt. Parkeren is op loopafstand mogelijk en alle parkings zijn gratis. Wie met de trein reist kan uitstappen op het treinstation in Mol. Een pendelbus rijdt op en neer van en naar Graspop.

Hotelovernachting

Veel bezoekers overnachten tijdens Graspop op de camping. Voor wie overnachten op een camping niet helemaal zijn of haar ding is, is er natuurlijk nog de mogelijkheid te overnachten in een hotelkamer in de omgeving. Alle vrij hotelkamers en bijbehorende prijzen zijn te vinden via: