Haarlem Jazz

Last update: 07-02-2020

Het meerdaagse festival Haarlem Jazz & More, vaak ook gewoon Haarlem Jazz genoemd, vindt midden in de oude binnenstad plaats. Tijdens Haarlem Jazz zijn er vele muzikale optredens die te scharen zijn onder de noemer jazzmuziek. Dat betekent heerlijke klanken die door het oude stadscentrum schallen onder het genot van een hapje en een drankje. En dan heeft Haarlem Jazz ook nog eens gratis entree. Kom meer te weten over Haarlem Jazz 2020 waaronder locatie en bereikbaarheid, programma en festivaltijden.

Haarlem Jazz & More

Zoals de naam al duidelijk maakt krijg je tijdens Haarlem Jazz heerlijke jazzmuziek gepresenteerd door verschillende aansprekende artiesten uit binnen- en buitenland. Het evenement heet officieel Haarlem Jazz & More, er is namelijk ook andere muziek te beluisteren en er worden diverse andere activiteiten georganiseerd. Maar het is de jazzmuziek die de boventoon voert en welke de meeste muziekfans naar de Haarlemse binnenstad doet komen. De eerstvolgende editie van Haarlem Jazz is gepland van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus 2020.

Programma en festivaltijden

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Het programma inclusief line-up en festivaltijden is veelomvattend, bestrijkt meerdere festivallocaties in de stad en beslaat vier dagen. Je vindt het actuele programma op de website van Haarlem Jazz. De tijden zijn als volgt:

  • Woensdag 19 augustus: 18.00 - 24.00 uur
  • Donderdag 20 augustus: 18.00 - 24.00 uur
  • Vrijdag 21 augustus: 18.00 - 01.00 uur
  • Zaterdag 22 augustus: 18.00 - 01.00 uur
  • Iedere nacht is er een afterparty tot 05.00 uur in Club Ruis
  • Op zondag 23 augustus is er van 10.00 - 11.00 uur Jazz in de Sint-Bavokerk.

Gratis entree

Haarlem Jazz & More is een gratis te bezoeken muziekfestival. De podia bevinden zich alle op openbaar toegankelijke locaties en je hoeft geen toegangstickets te kopen. Uiteraard dienen consumpties wel gewoon afgerekend te worden.

Bezoeken Haarlem Jazz

Haarlem Jazz vindt plaats op verschillende locaties zoals de Grote Markt, Oude Groenmarkt, Klokhuisplein, Pletterij en Sint-Bavokerk. Alle festivallocaties bevinden zich dus in de binnenstad van Haarlem. Vanwege de ligging is het openbaar vervoer zeer geschikt. Je loopt namelijk in minder dan tien minuten naar de Grote Markt vanaf treinstation Haarlem. Als je met de auto gaat kan je parkeren in een van de parkeergarages rondom de binnenstad. Reken wel op verkeersdrukte en parkeerkosten. Voor mensen uit Haarlem zelf is de fiets ook een perfecte vorm van vervoer. Er zijn gratis fietsenstallingen op het Stationsplein, de Smedestraat en de Botermarkt. Ga je meerdere dagen naar Haarlem Jazz? Misschien is het een leuk idee om te overnachten in een van de vele fraaie en voordelige hotels die er in Haarlem zijn.