Handwerkbeurs Zwolle

Last update: 19-08-2019

Ben je creatief, maak je voorwerpen, kleding of sieraden het liefst zelf of knutsel je graag? Dan is een bezoek aan de Handwerkbeurs in Zwolle zeker de moeite waard. Handwerkbeurs Zwolle is het grootste evenement voor doe-het-zelf creatievelingen in Nederland. Op de Handwerkbeurs zullen tal van exposanten aanwezig zijn en kan je deelnemen aan bijvoorbeeld demonstraties en workshops. Onderstaand is alle informatie over de Handwerkbeurs 2020 in Zwolle samengevat, waaronder de openingstijden, locatie en adres, tickets en kaartverkoop, programma en de bereikbaarheid met de auto en trein.

Handwerkbeurs 2020

De Handwerkbeurs in Zwolle is de beurs voor doe-het-zelvers en dan vooral de creatievelingen. Borduren, haken, breien, knutselen, werken met vilt, het maken van sieraden, zelf kleding maken en ga zo maar door; je vindt het op de Handwerkbeurs. Maar ook wanneer je bijzondere materialen of een nieuw naaimachine zoekt is de Handwerkbeurs een goede optie. Bezoekers kunnen meedoen aan workshops of demonstraties bijwonen. En dan zijn er natuurlijk nog de tentoonstellingen die ideaal zijn wanneer je inspiratie wilt opdoen. Tijdens de Handwerkbeurs Zwolle zullen er ook diverse speciale geheime gasten aanwezig zijn. Er zullen honderden exposanten uit het hele land (en buitenland) aanwezig zijn om de bezoeker alles te tonen op het gebied van handwerk, creativiteit, enzovoorts. De eerstvolgende editie van Handwerkbeurs Zwolle vindt plaats van donderdag 13 tot en met zondag 16 februari 2020. Behalve in Zwolle vindt er in de maand oktober ook een Handwerkbeurs in het Belgische Gent plaats.

Tickets en kaartverkoop

Vanaf 1 oktober 2019 zijn de tickets online te bestellen.

Tickets voor de Handwerkbeurs zijn te koop aan de dagkassa in De IJsselhallen of online via de website van het evenement. Kaarten voor de Handwerkbeurs in Zwolle kosten via de dagkassa € 11 per persoon. Je krijgt € 1 korting wanneer je het ticket al vooraf online koopt. Je betaalt dus voor een online ticket in de voorverkoop slechts € 10 per persoon. Tevens is er de mogelijkheid een passe-partout te kopen waarmee je twee dagen toegang hebt tot de Handwerkbeurs. Deze passe-partout kost € 19 aan de deur en € 18 tijdens de online voorverkoop. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. 

Openingstijden

Het vierdaagse evenement Handwerkbeurs heeft de volgende openingstijden. Overigens gaan het restaurant en de kassa een half uur eerder open zodat bezoekers alvast kaarten kunnen kopen en bijvoorbeeld een bakje koffie kunnen drinken:

  • Donderdag 13 februari: 10.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag 14 februari: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 15 februari: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag 16 februari: 10.00 – 16.00 uur

Bezoeken Handwerkbeurs Zwolle

De Handwerkbeurs vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Het adres van deze locatie is de Rieteweg 12. De IJsselhallen liggen niet ver van de autosnelweg A28 en zijn eenvoudig bereikbaar via afslag 18 (Zwolle-Zuid) of 19 (Zwolle-Centrum) bereikbaar. Met behulp van borden langs de weg geraak je eenvoudig bij de IJsselhallen.  Het complex is voorzien van drieduizend gratis parkeerplaatsen, dus je auto parkeren is geen probleem. Een goed alternatief is reizen met de trein, de Handwerkbeurs is namelijk op loopafstand van treinstation Zwolle Centraal gelegen. Ook kan er een hotelkamer worden geboekt in de sfeervolle stad Zwolle:

Gratis beursmagazine

De organisatie brengt ook een gratis beursmagazine uit. Deze kan worden aangevraagd via een aanvraagformulier op de website van de Handwerkbeurs. Als je het Beursmagazine vorig jaar al hebt aangevraagd zal je het dit keer automatisch toegestuurd krijgen mits je natuurlijk niet bent verhuisd.