Heideweek Ede

Last update: 07-02-2020

De Heideweek in Ede is een feestweek waar Ede en omstreken ieder jaar naar uitkijken. Het behoort zelfs toe tot de meest grote evenementen in de hele provincie Gelderland. Iedereen kan de Heideweek bezoeken die van 21 tot en met 29 augustus 2020 georganiseerd wordt. Het aan populariteit winnende evenement trekt ongeveer 135.000 bezoekers per jaar en is zelfs bijna geheel gratis te bezoeken. Je leest onderstaand alles over Heideweek Ede 2020 waaronder het programma, tickets en kaartverkoop, de Heidehoogheden en de bereikbaarheid van Heideweek Ede.

Heideweek Ede 2020

In de laatste complete week van de maand augustus wordt in het Gelderse Ede de Heideweek georganiseerd. Gedurende negen dagen zijn er vele activiteiten gepland zoals bijvoorbeeld de Heidemarkt, de Heideoptocht de Vlegeldag, braderieën, de Oud-Lunterse Dag, vele muziekoptredens, modelvliegshows, enzovoorts. Wat je zoal kunt verwachten tijdens de Heideweek in Ede? Optredens van artiesten, wandeltochten, fietstochten, activiteiten voor kinderen, folklore, een spetterende slotavond op het Museumplein, enzovoorts. De volgende editie van Heideweek Ede vindt plaats van vrijdag 21 tot en met zaterdag 29 augustus 2020

Programma

Het programma van de Heideweek Ede wordt op de website van de Heideweek weergegeven. Hier kan je per dag zien wat de verschillende activiteiten zijn, op welke locaties ze worden georganiseerd, wat de aanvangstijden zijn en of het noodzakelijk is om tickets te kopen. De verschillende activiteiten beginnen vaak al 's ochtends en duren tot 12 uur 's nachts. Er treden veel Nederlandse artiesten op, zoals; Frans Bauer, Glennis Grace en Jeroen van der Boom.

Foto: Bert Vos

Tickets en kaartverkoop

Het gros van alle evenementen tijdens Heideweek Ede is gratis te bezoeken en je hoeft daarvoor dus ook geen tickets te kopen. Om er zeker van te zijn dat je een evenement kunt bijwonen (vanwege beperkte capaciteit) dien je je vaak in te schrijven voor een evenement. Alle evenementen die tijdens Heideweek Ede plaatsvinden vind je op de website van het festival.

Heidehoogheden

De Heideweek in Ede eindigt op de laatste zondag zoals altijd met de verkiezing van de Heidehoogheden. De Heidehoogheden zijn de Heidekoningin en de Heideprinses. Tijdens de volgende editie van de Heideweek ontvangen de Heidehoogheden de sleutel van de gemeente Ede uit handen van de burgemeester en zijn ze symbolisch de baas van de gemeente.

Bezoeken Heideweek Ede

De Heideweek is een overwegend gratis te bezoeken festival, er worden haast geen entreeprijzen geheven. Als je de Heideweek bezoekt is dit zowel met de auto als met de trein goed mogelijk. Ten tijde van de wat drukkere evenementen wordt aangeraden te reizen per trein. Vanaf het treinstation van Ede zijn de meeste festivallocaties eenvoudig lopend bereikbaar. Als treinreiziger ontwijk je tevens verkeers- en parkeerdrukte. Dankzij het feestelijke karakter van de Heideweek kiezen veel bezoekers voor een hotelovernachting in Ede: