Heroesdome

Last update: 08-01-2020

Er is nog niks bekend over Heroesdome 2020

Één keer per jaar wordt de Gelredome omgetoverd tot de Heroesdome. In de Heroesdome wordt aandacht geschonken aan helden en heldinnen uit de fictieve wereld én uit de realiteit. Heroesdome is daarom ook het eerste Hero Culture Event met meer verscheidenheid dan welk ander evenement dan ook. Beleef en ontmoet en bén je Hero tijdens dit weekend vol met films, games, comics, horror, sport, muziek en spektakel. Heroesdome wordt op zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018 gehouden.

Ontmoet je helden

Bij Heroesdome willen we dus echt dat je helden kunt ontmoeten! Dus als je een monsterheld wilt ontmoeten, kun je de Dark Zone betreden. Als je wilt dat je artistieke kant wordt vermaakt, ontmoet je je helden in de Art Zone. Als je een filmheld wilt ontmoeten, dan kun je zelfs een handtekening krijgen bij een van de bezoekende acteurs!

Amerika

De origine van Heroesdome ligt in Amerika, waar grote beurzen duizenden bezoekers trekken, die zich richten op de onderwerpen comics, games, fantasy, cartoons en films. Daar is in de loop der jaren het fenomeen Cosplay zéker een vast onderdeel van geworden, waarbij het verkleden als karakter uit een game, comic of film centraal staat en waar de kostuums zelfgemaakt zijn en soms maandenlang werk nodig hebben. Op Heroesdome zullen ook diverse internationale sterren aanwezig zijn waar dan handtekeningen mogelijk zijn en fotoshoots. Daarnaast zijn er tekenaars, cosplayers, muzikanten, exposities, sporters en een unieke kans om dus zélf een held te zijn, door een ongekende inspiratie per vierkante meter op te doen!

Programma

Om een duidelijk overzicht te hebben van álle activiteiten, zullen de aanvullingen op de programma-pagina moeten worden bezocht: http://Heroesdome.com/programma/

 

Op dit moment is het volgende bekend:

 • De Helden uit Hollywood: Internationale acteurs, signeersessies, fotoshoots, Q&A's en meer.
 • De Helden Van De Comics: Internationale en nationale artiesten & uitgeverijen.
 • De Workshops: van cosplay tot comics, van horror tot het tekenen van je eerste stripboek.
 • De Cosplay Helden: hun helden zijn hun inspiratie! Zij worden hun helden!
 • De Duistere Helden: ze laten je schrikken! Zombies, acteurs, regisseurs en tekenaars die het duistere genre als inspiratie hebben!
 • De Helden Van Muziek: van Queen tot Elvis, van Hardbass tot rock!
 • Expo Heldendom: er zijn vele exposities
 • De Helden van de Sport: deze helden laten zien dat jij ook een stoere held kan worden!

De Échte Helden: de brandweer komt! Hoor die sirene, blus die brand en wordt zélf een held!

Tickets en kaartverkoop

Tickets zijn te koop via de website van Heroesdome alsook via alle Primera-winkels. De prijzen zijn als volgt:

 • Reguliere dagtickets vanaf 13 jaar: € 17,50
 • Reguliere dagtickets van 6 tot en met 12 jaar: € 7,50
 • Familie Tickets 2 volwassenen en 2 kinderen tot en met 12 Jaar: € 40,00
 • Kinderen onder 6 jaar: € 1,50
 • Cosplay tickets: € 17,50
 • Weekend Tickets vanaf 13 jaar: € 30,00

Openingstijden

De volgende editie van Heroesdome heeft de onderstaande openingstijden:

 • Zaterdag 20 oktober 2018: 10.00 – 18.00 uur
 • Zondag 21 oktober 2018: 10.00 – 18.00 uur

Bezoeken Heroesdome

Heroesdome vindt plaats in het voetbalstadium Gelredome. Parkeren is mogelijk rondom het complex, er zijn namelijk maar liefst 4.000 parkeerplaatsen. Mochten die vol zijn, dan is een gratis shuttleservice van/naar parkeerplaatsen in de directe omgeving. Het tarief van een reguliere parkeerkaart is € 12,50 (incl. fee) in de voorverkoop en € 15,- op de parkeerplaats. Met de trein naar Heroesdome reizen is ook mogelijk, want het grootste theater van Nederland is met het OV goed te bereiken. Vanaf NS-station Arnhem Centraal rijden pendelbussen naar GelreDome. Als je meerdere dagen Heroesdome bezoekt, of wanneer je even van Arnhem en omstreken wilt genieten, is het ook een goede optie om te overnachten. In de omgeving van het Gelredome zijn diverse goede hotels te vinden: