Holland Festival

Last update: 07-02-2020

Een van de meest indrukwekkende culturele festivals van Nederland is het Holland Festival in Amsterdam. Het internationale evenement Holland Festival staat bol van muziek, film, opera, dans en theater. In totaal worden gedurende meerdere weken honderden voorstellingen en evenementen georganiseerd op diverse locaties in de Amsterdamse binnenstad. Kom alles te weten over Holland Festival 2020 zoals locaties en programma's, tijden, tickets en kaartverkoop en de bereikbaarheid van de locaties met auto en openbaar vervoer.

Holland Festival 2020

Het is nog niet 

Het meerdaagse culturele evenement Holland Festival biedt haar bezoekers het beste op het gebied van onder andere podiumkunsten, theater, films, muziek, opera en dans. Niet alleen Nederlandse producties schitteren tijdens Holland Festival, ook buitenlandse toppers zullen prachtige voorstellingen geven. Tevens zijn er interessante samenwerkingsverbanden tussen diverse instellingen en kunstenaars. De volgende editie van Holland Festival gaat van start op woensdag 4 juni en eindigt op zondag 28 juni 2020.

Programma en locaties

Het diverse programma kan worden geraadpleegd via de website van Holland Festival. Het gros van de locaties waar de voorstellingen zich afspelen bevinden zich in de binnenstad van Amsterdam. De eerste 4 locaties zijn: Gashouder Westergasfabriek (Klönneplein 1), Internationaal theater Amsterdam (Leidseplein 26), Koninklijk theater Carré (Amstel 115/125) en het Muziekgebouw (Jan van Lieshoutstraat 3). Het Concertgebouw (Concertgebouwplein 10), Muziekgebouw aan ’t IJ (Piet Heinkade 1), Frascati (Nes 63), Bimhuis (Piet Heinkade 3), Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179), Leidseplein, Festivalcentrum Stadsschouwburg (Leidseplein 26), FabCity (Kop van Java-eiland), Nationale Opera & Ballet (Amstel 3), Theater Bellevue (Leidsekade 90), De School (Dr. Jan van Breemenstraat 1), ArtDeli (Rokin 93), Volkshotel (Wibautstraat 150), Tolhuistuin (IJpromenade 2),  Rijksmuseum Amsterdam (Museumstraat 1), Park Frankendael (Middenweg), Het Compagnietheater (Kloveniersburgwal 50), EYE Film Instituut Nederland (IJpromenade 1), De Meervaart (Meer en Vaart 300), De Brakke Grond (Nes 45), Koninklijk Theater Carré (Amstel 115-125) en Museumplein.

© Nicole Marnati

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Holland Festival zijn te koop via de website van Holland Festival, telefonisch via 020-5237787 en aan de festivalkassa in de Stadsschouwburg. De kosten variëren per voorstelling. Kortingstarieven gelden voor mensen die Vriend van het Holland Festival zijn, leden van HF Young, houders van een CJP-pas en studenten.

Bezoeken Holland Festival

De manier om de voorstellingen van het Holland Festival te bezoeken is met het openbaar vervoer. Met je ticket, mits voorzien van GVB-logo en gekocht bij de Holland Festival Ticketservice, mag je gratis reizen met de bus en tram van de GVB. Het gratis reizen is mogelijk tot 3 uur voor aanvang van een voorstelling en 4 uur na aanvang van een voorstelling (maximaal tot einde van de dienst, behalve dan de nachtbus). Geprinte thuistickets gelden niet voor deze actie. Ook met de auto zijn de voorstellingen en locaties van Holland Festival te bezoeken maar houd rekening met drukte onderweg en hoge parkeerkosten.