Huntenpop

Last update: 09-02-2020

De Achterhoek en meer specifiek de gemeente Ulft herbergen eenmaal per jaar een muziekfestival dat meer dan de moeite waard is. Huntenpop is een popfestival dat plaatsvindt op het Dru Park. De benaming Huntenpop is afkomstig van het buurtschap Veldhunten waar Huntenpop vroeger plaatsvond. Alle muziekstijlen passeren de revue tijdens het muziekfestival dat twee dagen duurt. Onderstaand kom je onder andere te weten hoe je tickets kunt kopen voor Huntenpop 2020, de datums van het festival, de festivaltijden en de bereikbaarheid.

Huntenpop 2020

Het muziekfestival Huntenpop is een echt Achterhoeks muziekfestival en bekend binnen en buiten de regio. Op Huntenpop ben je op je plaats wanneer je een brede muzieksmaak hebt. Onder andere popmuziek maar ook rock, dance en hip hop hebben een prominente plaats op de agenda. Elke editie weer staan er diverse aansprekende namen op het affiche. Huntenpop geeft echter ook talentvolle muzikanten en artiesten de kans om zich te presenteren aan het publiek. Zoals gewoonlijk vindt Huntenpop weer plaat op het Dru Park in Ulft, wat weer toebehoort aan de gemeente Oude IJsselstreek. De volgende editie van Huntenpop vindt plaats op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus 2020.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Huntenpop zijn te koop via Ticketmaster. Er kan worden gekozen tussen dagtickets en een combiticket. Een regulier ticket kost € 17,50 voor de vrijdag en € 46 voor de zaterdag. Wie op tijd zijn of haar ticket koop betaalt het gereduceerde tarief. Een combiticket voor beide dagen kost € 52 zonder camping en € 85 inclusief camping. De genoemde kosten zijn inclusief servicekosten. Overigens mogen kinderen tot 12 gratis naar binnen, uiteraard alleen onder begeleiding van een volwassene. Jongeren tussen de 12 en 17 jaar betalen een gereduceerd tarief.

Festivaltijden

Huntenpop duurt twee dagen, de festivaltijden zijn als volgt:

  • Vrijdag 31 juli: 18.00 - 01.30 uur
  • Zaterdag 1 augustus: 13.00 - 01.30 uur.

Line-up

De organisatie van Huntenpop slaagt er ieder jaar weer in om bekende artiesten uit binnen- en buitenland te strikken. De muzikanten zijn afkomstig uit verschillende genres, bijvoorbeeld pop, rock, dance, urban, enzovoorts. De artiesten die op het programma staan van Huntenpop 2019 en de bijbehorende line-up kan je teruglezen op de website van het evenement.

Bezoeken Huntenpop

Bezoekers van Huntenpop kunnen op meerder manieren het festivalterrein bereiken. Met het openbaar vervoer kan worden gekozen voor treinstation Doetinchem, waarvandaan een pendeldienst (kosten: € 5 per persoon) rijdt naar Dru Park. Het festivalterrein Dru Park ligt aan de Ulftseweg 128 te Silvolde (routeberekening), hier is ook een parkeerterrein en de halte voor de pendeldienst. Wie met de auto naar Huntenpop komt kan dus best navigeren op dit adres. Parkeren bij Huttenpop is tegen betaling.