IDFA Amsterdam

Last update: 13-09-2019

IDFA is een internationaal festival gericht op documentaires. De naam is dan ook een afkorting van International Documentary Film Festival Amsterdam. Het festival poogt om de Nederlandse en internationale documentairecultuur te promoten en is de grootste in zijn soort ter wereld. Tijdens het evenement worden maar liefst ongeveer 250 documentaires vertoond aan het publiek. Wil je IDFA 2019 ook meemaken? Zorg dat je tickets bemachtigt en bezoek één van de vele filmlocaties.

IDFA Amsterdam 2019

Het IDFA is een festival dat geen gelijke heeft in Nederland. De documentaires hebben over het algemeen een creatieve inslag en zijn vernieuwend. Documentairemakers worden ieder jaar uitgedaagd om hun creaties in te zenden, waarna de documentaire dus mogelijk wordt vertoond. Maar IDFA is veel meer dan alleen kwaliteitsdocumentaires. Het evenement is namelijk ook een plek om mensen te leren kennen, te discussiëren en debatteren. En IDFA is een gezellige dag uit. Het documentairefestival IDFA staat op de planning van woensdag 20 november tot en met zondag 1 december 2019.

Locaties

IDFA Amsterdam vindt plaats in theaters en bioscopen door de hele stad. Voorbeelden zijn Tuschinski, De Brakke Grond, de Melkweg, het DeLaMar Theater en de Kleine Komedie. Ook zijn er speciale festivalcafés.

Sfeerimpressie IDFA

Kaartverkoop

Een bezoek aan een documentairevertoning kost € 11,- per persoon. Als je in het bezit bent van een studentenpas, een Amsterdamse stadspas of een CJP-pas kost het slechts € 7,50 per persoon. Eventueel kan een IDFA voordeelpas worden aangeschaft voor € 12,50. Met een voordeelpas kost de toegang tot een documentaire maar € 8,50 per voorstelling. Wanneer je dus meer dan vijf documentaires bezoekt haal je de kosten er al uit.

Programma en openingstijden

Op de website van IDFA Amsterdam vind je een overzicht van het programma en de vertoonde documentaires tijdens het evenement. Ook zal je hier de openingstijden en starttijden kunnen vinden.

Bezoeken IDFA Amsterdam

Bezoekers kunnen uiteraard kiezen om met de auto naar de festivallocatie te rijden en aldaar parkeren. Gezien de verkeersdrukte en parkeerkosten is het echt aan te bevelen om met het openbaar vervoer te reizen. Amsterdam heeft tal van trein-, metro-, tram- en bushaltes waardoor je altijd snel en voordelig op de plaats van bestemming kunt komen.