Idols

Last update: 15-12-2018

Er komt geen nieuw seizoen van het voormalige succesprogramma Idols. In 2019 geen Idols op televisie!

De moeder aller talentenshows is natuurlijk Idols. Menig bekende Nederlander en artiest is ooit doorgebroken via Idols Begin 2017 begint het nieuwe seizoen van Idols en zal het befaamde programma weer te zien zijn op televisie. Het is wederom RTL5 dat Idols uit zal gaan zenden op de woensdagavond. Kom alles te weten over het nieuwe seizoen van Idols zoals de audities, uitzendtijden, juryleden, tickets en kaartverkoop en hoe je jezelf inschrijft voor deelname.

Idols talentenjacht

Er hebben al vele talentenjachten de revue gepasseerd op televisie, maar het programma waarmee het allemaal begon is natuurlijk Idols. Het programma was aan het begin van deze eeuw ongekend populair en heeft meerdere bekende artiesten voortgebracht in Nederland. Ook in tientallen andere landen was Idols een doorslaand succes. Bij Idols krijgen zangtalenten de kans om zich te presenteren aan de jury en het publiek en zodoende beroemd te worden. Oud winnaars van Idols zijn onder andere Jamai Loman, Boris Titulaer, Raffaëla Paton en Nikki Kerkhof. Ook runner-up Jim Bakkum is natuurlijk al vele jaren zeer bekend.

Uitzendingen 2017

Ook in 2017 keert Idols weer terug op televisie, de show gaat van start op woensdag 1 februari 2017. De uitzendingen zullen hierna ook iedere week op woensdagavond zijn. Ook is bekend gemaakt dat het RTL5 zal zijn dat de talentenjacht zal gaan uitzenden. De finale staat gepland op woensdag 19 april 2017.

Juryleden en presentatie

Wie kent er niet de oude juryleden uit de eerdere seizoenen van Idols. Onder andere HenkJan Smits en Jerney Kaagman boeiden iedere week met hun soms harde commentaren. In 2017 zal de jury een andere invulling krijgen en nemen Jamai Loman, Martijn Krabbé, Eva Simons en Ronald Molendijk plaats in de jury. De presentatie van de shows in 2017 zal in handen liggen van Lieke van Lexmond en Ruben Nicolai.

Deelname en inschrijven

Heb je zangtalent of ken je iemand met een gouden keeltje? Misschien is deelname aan Idols dan wel een goed idee. Inschrijven is mogelijk via de website van RTL. Qua leeftijd geldt de restrictie dat je tussen de 14 en 28 jaar oud moet zijn.

Tickets en kaartverkoop

Bij de liveshows is het mogelijk om deel te nemen in het publiek. RTL zal te zijner tijd tickets verkopen voor de liveshows, waardoor je dus een geweldige kans hebt om de opnames bij te wonen van een dergelijke grote televisieproductie.