IFFR Rotterdam

Last update: 19-07-2019

Het International Film Festival Rotterdam, ook wel afgekort tot IFFR, is een jaarlijks filmevenement. Tijdens IFFR wordt aan nieuwe films, talenten en onafhankelijke filmmakers een podium geboden. En wat voor een podium, IFFR mag ieder jaar op ongeveer 300.000 bezoekers rekenen. Houd je van vernieuwende films? Dan is IFFR een evenement dat je niet mag missen. Kom alles te weten over IFFR 2020, bijvoorbeeld op welke locaties de filmvoorstellingen zijn, wat de kosten zijn voor een toegangskaartje, wat het programma is en hoe je IFFR bereikt met bijvoorbeeld de auto of trein.

IFFR 2020

Rotterdam is tijdens IFFR een stad die er echt toe doet op filmgebied. Verwacht niet al te veel mainstream films, juist tijdens IFFR is het programma dermate breed dat er voor jong en oud, liberaal of conservatief altijd genoeg interessants op het programma staat. Behalve het vertonen van films en het etaleren van acteer- en regietalent worden er tijdens IFFR ook diverse prijzen en awards uitgereikt. Gedurende het evenement bruist Rotterdam van de cultuur. De organisatie van het evenement is in handen van de Stichting International Film Festival Rotterdam. De volgende editie van IFFR staat op het programma van woensdag 22 januari tot en met zondag 2 februari 2020.

Tickets en kaartverkoop

Het is mogelijk om vooraf al je kaarten veilig stellen. Tijdens het festival kunnen kaarten ook worden gekocht bij de deelnemende festivalkassa’s of bij de algemene kassa op De Doelen. Kan je niet genoeg krijgen van films en wil je liefst non stop voorstellingen bezoeken? Met de Unlimited Pass mag je alle films bezoeken. Er zijn ook nog wat kleinere kortingspassen waarmee je voor een bepaald bedrag een korting op het filmbezoek ontvangt.

Credits: Bas Czerwinski

Locaties

Het centrum van Rotterdam is de plek waar IFFR wordt georganiseerd. Het festival vindt op meerdere plekken in het centrum van de Maasstad plaats, voorbeelden zijn de Doelen, de Rotterdamse Schouburg, Pathe Schouwburgplein, Cinerama Filmtheater, LantarenVenster, Oude Luxor, PrintRoom, Hotel nhow Rotterdam, WORM, Suburban PS, Hilton Hotel, Politiegalerie, V2, Hotel Central, Witte de With Center for Contemporary Art, Piet Zwart Institute en Mauritsweg.

Programma en tijden

Het exacte programma en de aanvangstijden van de films op de verschillende locaties is te vinden via de website www.iffr.com.

Geschikt voor scholen

Om ook jonge mensen enthousiast te maken voor film richt IFFR zich ook op de schoolgaande jeugd. IFFR heeft een educatief aanbod samengesteld boordevol films, workshops, schoolvoorstellingen en bijeenkomsten.

Bezoeken IFFR

IFFR is het eenvoudigst te bereiken met het openbaar vervoer, omdat Rotterdam Centraal niet ver van de festivallocaties is gelegen. Ook kan er worden geparkeerd in de Rotterdamse binnenstad, de parkeergarages worden duidelijk met behulp van bewegwijzering aangeduid. Houd wel rekening met verkeersdrukte en het feit dat je niet gratis kunt parkeren. Helemaal ontspannen IFFR bezoeken doe je wanneer je een hotelkamer hebt geboekt in Rotterdam: