IKEA PLUNDRA

Last update: 29-10-2018

IKEA behoort tot de best bezochte winkelketens van Nederland. Het woonwarenhuis biedt dan ook alles op het gebied van wonen en decoratie. Tweemaal per jaar is het uitverkoop bij IKEA, deze periode is ook wel bekend als PLUNDRA. IKEA PLUNDRA vindt meestal plaats in de maanden januari en juni. Tijdens PLUNDRA geeft IKEA tot wel 70 procent korting op delen van het assortiment. Kom alles te weten over deze saleperiode bij IKEA waaronder de vermoedelijke startdatums van IKEA PLUNDRA in januari en in juni/juli 2019. En welke filialen van IKEA doen er mee en welke producten zijn er met korting te koop?

PLUNDRA IKEA

Woonwarenhuis IKEA staat bekend vanwege de betaalbare woonartikelen voor in huis. Of je nu artikelen zoekt voor de badkamer, woonkamer of slaapkamer; bij IKEA hebben ze het. En dan zijn er natuurlijk nog de decoratieve producten. Wie een woning wil inrichten komt dus al snel bij IKEA terecht. Niet voor niets zie je in bijna ieder huishouden wel producten van IKEA staan. Tweemaal per jaar zijn de prijzen extra laag tijdens de saleperiode PLUNDRA. PLUNDRA is de officiële uitverkoop van woonwarenhuis IKEA. Tijdens PLUNDRA kan je dus met voordeel je favoriete artikelen van IKEA kopen en zodoende al snel honderden euro's besparen.

PLUNDRA 2019

De datum waarop PLUNDRA plaatsvindt wordt pas kort van tevoren bekend gemaakt, het is dus een beetje gissen wanneer het weer zover is. Vaststaat dat de eerste periode altijd in de maand januari is en de tweede in de maand juni. PLUNDRA  duurt telkens twee weken en start meestal op een maandag en eindigt twee zondagen later. Door de datums van voorgaande jaren dat PLUNDRA plaatsvond te bekijken is een inschatting te maken van wanneer PLUNDRA in 2019 zal starten. De startdatums en einddatums van PLUNDRA bij IKEA zijn:

  • Maandag 7 tot en met zondag 20 januari 2019 (niet bevestigd)
  • Maandag 17 juni tot en met zondag 7 juli 2019 (niet bevestigd)

Kortingen

Tijdens IKEA PLUNDRA is niet het gehele assortiment afgeprijsd. De uitverkoop geldt voor een (aanzienlijk) deel van het assortiment waardoor je flink kunt besparen op je aankopen. De kortingen tijdens IKEA PLUNDRA liggen tussen de 30 en 70%. 

Producten en assortiment

PLUNDRA is van toepassing op een deel van het assortiment, niet alle producten worden dus met grote kortingen verkocht. Ook kan de uitverkoop per filiaal verschillen. Het ene product kan bij het ene filiaal de helft goedkoper zijn terwijl het bij een ander IKEA filiaal nog voor de normale prijs wordt verkocht. Online is tijdens PLUNDRA te vinden welke artikelen in de uitverkoop zijn en welke niet.

Filialen

Ieder filiaal van IKEA doet mee aan PLUNDRA, hoewel het assortiment dat met korting wordt verkocht kan variëren. Er zijn IKEA filialen in Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht bij Rotterdam, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo, Utrecht en Zwolle. Informatie over de producten die in de uitverkoop zijn tijdens PLUNDRA vind je hier.

IKEA Family member

Als IKEA Family Member profiteer je extra tijdens PLUNDRA. Op diverse artikelen ontvang je nog eens 10% extra korting wanneer je lid bent van IKEA. Het is overigens gratis om IKEA Family Member te worden, dus aanmelden is altijd verstandig. Met het IKEA lidmaatschap heb je bijvoorbeeld in de meeste IKEA restaurants recht op gratis koffie, ook wanneer het geen PLUNDRA is.