ING Rentepunten

Gratis sparen voor kortingen

Online shoppen doe je zeer voordelig in de ING Rentepuntenwinkel waar je tal van bijzondere artikelen, producten en diensten kunt kopen. Om te kopen in de Rentepuntenwinkel moet je ING Rentepunten sparen, wat je automatisch doet als je geld spaart op een rekening van de ING. Kom alles te weten over de ING Rentepunten waaronder de werking van de Rentepunten, een overzicht van de categorieën en producten in de Rentepuntenwinkel, met welke rekeningen je mag deelnemen en hoe je kunt sparen.

ING Rentepunten

ING Rentepunten zijn spaarpunten die je ontvangt wanneer je geld spaart bij ING. Met de opgebouwde punten kan je voordelig producten, artikelen en diensten kopen in de ING Rentepuntenwinkel. Dit gaat van kleine items tot complete vakantie of kinderwagens. In de meeste gevallen betaal je een geldbedrag en leg je daarnaast een bepaald aantal Rentepunten in die een korting vertegenwoordigen op het geldbedrag. De kortingen kunnen oplopen tot honderden euro’s per product en dat tikt dus lekker aan. ING werkt samen met Kieskeurig.nl waardoor je bij veel items direct de kosten kunt vergelijken met aanbieders. Zo weet je op ieder moment dat je de beste prijs betaalt.

Rentepuntenwinkel categorieën

Iedere maand komen er weer tientallen nieuwe items in de Rentpuntenwinkel te staan. De producten, diensten en artikelen in de ING Rentepuntenwinkel zijn onderverdeeld in categorieën waardoor je het gewenste item sneller kunt vinden. De categorieën zijn kortingsbonnen, concert en theater, waardebonnen, entertainment, vakantie en dagtrips, sieraden, mooi en gezond, wonen en koken, elektronica, baby en kinderen, eten en drinken, kleding, sport en vrije tijd, auto en vervoer en speciale aanbiedingen. De producten variëren qua aantal rentepunten dat je ervoor moet inleggen. De laagste categorie bevat producten waarvoor 0 tot 2.500 rentepunten benodigd zijn, de duurste categorie gaat over de 100.000 rentepunten heen. Je vindt de Rentepuntenwinkel op de website van ING. Ook kan je telefonisch het assortiment bestellen via 020-2288888.

Deelnemende rekeningen

Het sparen van ING Rentepunten gaat automatisch wanneer je geld spaart bij ING op een particuliere spaarrekening met variabele rente. Een aan een kinderrekening gekoppelde spaarrekening is uitgesloten van de ING Rentepunten.

Hoe sparen

Sparen gaat automatisch wanneer je geld spaart op een rekening van ING die voldoet aan de voorwaarden. Voor elke euro rente die je opbouwt krijg je 100 Rentepunten bijgeschreven. Deze Rentepunten zijn helemaal gratis en dus een gift van ING, de bank zelf verdient er niks aan. Hoe meer geld je spaart, hoe meer rente je opbouwt en hoe meer Rentepunten je dus spaart. Via Mijn ING kan je op ieder moment inzien wat je saldo aan Rentepunten is. Rentepunten hebben geen vervaldatum en blijven dus geldig. Pas als je je Betaalrekening opzegt die bij de Spaarrekening hoort vervallen de Rentepunten.

Voordeel

ING geeft aan dat 95% van de verkochte artikelen in de Rentepuntenwinkel tot 25% voordeliger is dan de normale prijzen. Vooral bij de wat duurdere producten bespaar je dus veel geld.