Into the Grave

Last update: 09-02-2020

Into the Grave is een tweedaags metalfestival dat plaatsvindt in de Friese stad Leeuwarden. Meerdere internationale metalacts zullen de binnenstad in vuur en vlam zetten met knalharde rockmuziek. Als je metalfan bent mag je niet ontbreken bij Into the Grave. In haar genre is Into the Grave zelfs een van de meest geliefde festivals van het jaar met ieder jaar weer aansprekende namen op het podium. Kom alles te weten over Into the Grave 2020 waaronder tickets en kaartverkoop, line-up en festivaltijden, overnachten en bereikbaarheid.

Into the Grave 2020

Als je fan bent van metalmuziek dan is Into the Grave een muziekfestival dat je niet mag missen. Enkele van de grootste en bekendste metalbands zullen optreden gedurende het twee dagen durende evenement. Maar tijdens Into the Grave is er ook een grote kans dat je bands leert kennen die je ervoor nog niet kende. Behalve twee dagen vol scheurende gitaren is er ook een leuke metalmarkt. Hier koop je uiteraard allerlei leuke metalspullen zoals bandshirts, merchandising, cd’s en vinyl, enzovoorts. De volgende editie van Into the Grave staat gepland op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus 2020.

Tickets en kaartverkoop

Voor Into the Grave zijn de tickets te koop via Ticketmaster. De prijzen zijn behoorlijk gunstig te noemen, zo kost een combiticket voor drie dagen Into the Grave € 79 per persoon. De kosten voor een dagticket bedragen € 39 voor de vrijdag, € 49 voor de zaterdag en € 39 voor op zondag. De prijzen zijn inclusief servicekosten. Into the Grave is toegankelijk voor alle leeftijden, maar kinderen jonger dan 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene mee. Het wordt afgeraden om baby's of jonge kinderen mee naar Into the Grave te nemen. Overigens zijn de ticketprijzen voor kinderen gelijk aan die voor volwassenen.

Festivaltijden en line-up

De exacte line-up van Into the Grave zijn vermeld op de website van Into the Grave. Het muziekfestival begint op vrijdag om 16.00 uur (deuren open om 15.00) en op zaterdag om 12.00 uur (deuren open om 11.00 uur). Zowel op vrijdag als zaterdag zijn de muzikale optredens rond 23.45 uur ten einde.

Overnachten

Het is mogelijk om te overnachten op een festivalcamping waardoor je niks hoeft te missen van twee dagen Into the Grave. De festivalcamping opent op vrijdagmiddag om 12.00 uur en sluit zondag om 14.00 uur. Als je liever overnacht in de betrekkelijke luxe van een hotelkamer hoef je ook niet te wanhopen, er zijn meerdere hotels in Leeuwarden en omgeving:

Bezoeken Into the Grave

Het metalfestival Into the Grave speelt zich af op het Oldehoofsterkerkhof, een groot plein in het centrum van Leeuwarden. Gezien de ligging is het reizen per trein een aanrader, je loopt eenvoudig van het treinstation van Leeuwarden naar de festivallocatie. Ook met de auto kan je op Into the Grave geraken. Parkeer bijvoorbeeld onder het plein in de Oldehoofsterkerkhof parkeergarage, aan het Hoeksterend of het Zaailand. Ook zijn er in de stad Leeuwarden twee gratis P+R parkeerterreinen.