Jaarmarktcross Niel

Last update: 13-09-2019

De Jaarmarktcross in Niel maakt onderdeel uit van de Soudal Classics en staat op de internationale veldritagenda. De veldrit vormt een traditie tijdens de jaarmarkt die ieder jaar in Niel plaatsvindt. Aan het vertrek staan alle veldrittoppers zodat een spetterend sportevenement gegarandeerd is. Bezoek ook de Jaarmarktcross in Niel, kom alles te weten over de aanvangstijden van de races, het programma, kaartverkoop en bereikbaarheid. En anders kan je de Jaarmarktcross 2019 altijd nog op televisie kijken.

Jaarmarktcross Niel 2019

Gedurende de wintermaanden staat België in het teken van de cyclocross. Tientallen wedstrijden staan op het programma in voornamelijk Vlaanderen en de veldrijders zijn nationale beroemdheden. Ook in Niel, wat gelegen is in de provincie Antwerpen, staat een aansprekende veldrit op het programma namelijk de Jaarmarktcross Niel. Alle toppers uit het veldrijden zullen aan het vertrek staan van deze veldrit. De volgende editie van de Jaarmarktcross Niel wordt verreden op zaterdag 11 november 2019.

Programma

Wie een veldrit bezoekt krijgt de gehele dag veldrijden voorgeschoteld. Behalve de elite mannen die om 15.00 uur hun race rijden, gaat het parcours al om 9.30 uur open. Hierna volgen diverse jeugd- en damescategorieën gedurende de dag. Zo begint om 10.00 uur al de jeugdinitiatie, waarna de junioren (11.00 uur), beloften (12.00 uur) en dames (13.45 uur) volgen.

Tickets en kaartverkoop

Kaarten kunnen worden gekocht aan de kassa voor € 12,- per persoon, waarbij geldt dat kinderen jonger dan 12 jaar gratis entree genieten. De kassa’s openen om 9.30 uur. Je ontvangt een korting op je entreebewijs wanneer je deze koopt in de voorverkoop. Wie zijn of haar kaarten koopt bij de geselecteerde voorverkoopadressen betaalt € 10,- per persoon.

Live op Sporza

De Jaarmarktcross wordt ook uitgezonden op televisie, de Vlaamse zender Sporza zal de race van de elite live uitzenden en voorzien van een ruime voor- en nabeschouwing.

Adres en route Jaarmarktcross Niel

De Jaarmarktcross heeft het hart van de koers in het centrum van Niel liggen. De start en finish vinden namelijk midden in het dorp plaats. Als je per auto naar Niel reist kan er worden genavigeerd op bijvoorbeeld het gemeentehuis waarvan het adres Ridder Berthoutlaan 1 is. Nog beter is om gewoon te navigeren naar Niel en vervolgens de borden naar de publieksparkings te volgen. Met het openbaar vervoer kan worden gereisd tot in de gemeente Boom waar een treinstation is. Met de bus (lijnen 290 en 295) geraak je dan tot in Niel. Of blijf overnachten in een van de hotels in de omgeving: