Jazz in Duketown Den Bosch

Last update: 09-02-2020

Een van de leukste jazzfestivals van Nederland vindt ieder jaar plaats in Den Bosch. Tijdens Jazz in Duketown kan je genieten van vele tientallen gratis optredens en concerten. Jazz in Duketown speelt zich af op diverse locaties in de binnenstad van Den Bosch. Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende grote pleinen, maar ook in intieme kroegen zijn er tal van optredens. De organisatie van Jazz in Duketown weet ieder jaar weer grote namen uit de internationale jazzscene te strikken. Kom meer te weten over Jazz in Duketown 2020 inclusief informatie over locaties en tijden, programma en line-up, bereikbaarheid en hotels.

Jazz in Duketown 2020

Jazz in Duketown is een festival voor de echte fijnproevers van jazzmuziek. Ieder jaar bezoeken ongeveer 150.000 mensen dit evenement dat de historische binnenstad van Den Bosch onderdompelt in prachtige muziekklanken. Het is zelfs het grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland, Jazz in Duketown is een begrip en weet altijd weer bekende artiesten te strikken. Maar ook jong talent krijgt volop de kans zich te presenteren aan het enthousiaste publiek. De volgende editie van Jazz in Duketown vindt plaats van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni 2020.

Locaties en line-up

Jazz in Duketown speelt zich af op maar liefst 11 verschillende podia. Ook in locale kroegen en cafés worden verschillende optredens verzorgd. Prominente locaties zijn de Markt, Fonteinplein, Noord-Brabants Museum, de Toonzaal, Kerkplein, de Muzerije, de Lepelstraat en Uilenburg. De gezellige Parade is de locatie waar het hoofdpodium te vinden is. Rondom de Parade is ook veel horeca gevestigd waardoor een gezellige dag gegarandeerd is. In totaal treden er vele tientallen jazzmuzikanten op uit binnen- en buitenland. De precieze line-up is te raadplegen op de website van Jazz in Duketown.

Tijden

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Doordat Jazz in Duketown zich afspeelt op verschillende locaties en in diverse horeca zijn er geen uniforme festivaltijden. Ieder optreden en iedere locatie kan weer wisselen. Globaal vinden er optredens plaats tussen de volgende tijden:

  • Vrijdag 29 mei: 18.00 – 01.00 uur
  • Zaterdag 30 mei: 13.00 – 01.00 uur
  • Zondag 31 mei: 13.00 – 01.00 uur
  • Maandag 1 juni: 13.00 – 18.00 uur

Gratis toegang

Jazz in Duketown is een gratis evenement en zelfs de grootste in haar soort van heel Nederland. Wel bestaat er de mogelijkheid om tegen betaling plaats te nemen op het VIP Deck op hoofdlocatie De Parade inclusief eten en drinken.

Bezoeken Jazz in Duketown

Jazz in Duketown speelt zich af in de binnenstad van Den Bosch. Deze prachtige stad is tijdens het festival het best te bereiken met de trein. Door met de trein te reizen vermijd je verkeersdrukte en hoge parkeerkosten. Wie met de auto komt kan de borden met de parkeerroutes volgen en tegen betaling parkeren in een van de parkeergarages in de Bossche binnenstad. Wat ook veel bezoekers doen is Jazz in Duketown meerdere dagen achtereen bezoeken en tussendoor overnachten in een van de vele hotels in Den Bosch. Vergelijk de prijzen van de beschikbare hotels in Den Bosch: