Kampioensfeest: wie wordt Kampioen in 2018/2019?

Last update: 04-05-2018

Helaas kunnen we niet in de toekomst kijken en weten we dus ook niet wie er kampioen wordt in het seizoen 2018-2019. Zodra bekend is wie op het kampioenschap afstevent zullen we op deze pagina alle informatie over het naderende kampioensfeest vermelden. Tot die tijd zit er niks anders op dan je favoriete team aan te moedigen. Bezoek bijvoorbeeld een wedstrijd en koop een voetbalticket. Of toon je trots voor je favoriete team en koop een voetbalshirt of andere merchandising.

Kampioen 2018/2019

Miljoenen voetbalfans kijken het hele jaar vol spanning naar de verrichtingen van hun favoriete club in de hoop dat ze landskampioen kunnen worden. Wordt het PSV of Ajax, kan Feyenoord weer de titel naar Rotterdam Zuid brengen of verrast er een hele andere club dit seizoen? Naarmate het seizoen zal vorderen zal duidelijk worden welke clubs afhaken en welke club uiteindelijk aan het langste eind trekt. Pas in mei 2019, of wanneer er een team zeer veel voorsprong neemt al wat eerder, weten we wie zich mag laten kronen tot Landskampioen 2018/2019 van de Eredivisie. Tegen die tijd lees je op deze pagina alles over het Kampioensfeest van de aanstaande Landskampioen.

Programma

Zoals bekend is het team dat na afloop van het complete programma de meeste punten heeft de kampioen. Iedereen speelt een keer thuis en een keer uit tegen elkaar, dus na afloop van het programma liegt de stand nooit.

Tickets

Wat zeker helpt bij het winnen van wedstrijden is de support die de spelers krijgen van het publiek. Bezoek ook eens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie en koop hiervoor tickets. Je kunt het beste je voetbalkaarten kopen via de website van je favoriete club, dan weet je zeker dat je nooit teveel betaald. In de meeste gevallen is het noodzakelijk dat je een Clubkaart aanvraagt voordat je voetbaltickets kunt kopen. 

Shirt en merchandising

Een aanzienlijk deel van de inkomsten van een club wordt verdiend dankzij de verkoop van voetbalshirts en andere merchandising. Hoewel het thuistenue van de teams vaak maar op details wordt gewijzigd, verandert het uittenue regelmatig zeer ingrijpend. Dit doen de ontwerpers natuurlijk zodat mensen ieder jaar een nieuw voetbalshirt willen kopen. Shirts en andere merchandising worden vaak verkocht in de eigen fanshop of via online wederverkopers.