Kasteel de Haar Utrecht

Last update: 11-01-2021

Het grootste en meest elegante kasteel van Nederland vind je in de provincie Utrecht en is Kasteel de Haar genaamd. Wist je dat het kasteel nog gewoon bewoond wordt door de familie Van Zuylen? Het prachtige kasteel is voorzien van echte torens en een ophangbrug. Voor bezoekers zijn er altijd verschillende activiteiten en evenementen geprogrammeerd door het hele jaar door. Kom alles te weten over Kasteel de Haar zoals contactgegevens, openingstijden, activiteiten, toegangsprijzen en kortingskaarten, adres en bereikbaarheid.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Kasteel de Haar is een van de grootste publieke trekpleisters uit de hele regio. Als bezoeker is het bijvoorbeeld mogelijk om rondgeleid te worden door het luxueuze kasteel, te wandelen door het prachtige park rondom het kasteel, theater of concerten bij te wonen, enzovoorts. Ook worden er gedurende het jaar meerdere evenementen en beurzen georganiseerd op Kasteel de Haar. De locatie is ook één van de populairste trouwlocaties van het land.

Openingstijden Kasteel de Haar

Het kasteel is zeven dagen per week geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De tijden van de rondleidingen variëren wel afhankelijk van de periode van het jaar. Het kasteel terrein gaat om 9.00 uur al open. Overigens is het Kasteel niet iedere dag van het jaar geopend, bijvoorbeeld in verband met evenementen die er georganiseerd worden. De exacte openingstijden zijn te raadplegen via deze webpagina.

Entreeprijzen en kortingskaarten

Kasteelbezoek
Volwassenen € 18,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar €12,50
Kinderen < 4 jaar gratis
Museumkaart gratis

Parkbezoek
Volwassenen €6,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar €4,00
Kinderen < 4 jaar gratis
Museumkaart gratis

Adres en contactgegevens

Het adres en de contactgegevens van Kasteel de Haar zijn:

  • Adres: Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens
  • Telefoonnummer: +31(0)30-6778515
  • E-mailadres: informatie@kasteeldehaar.nl

Bereikbaarheid Kasteel de Haar

Kasteel de Haar beschikt over een eigen parkeerterrein waar geparkeerd kan worden voor € 5,- per auto (bereken je route). Geadviseerd wordt om niet in de nabije omgeving illegaal te parkeren omdat de politie streng controleert. Kasteel de Haar is niet eenvoudig per trein bereikbaar. Je zult vanaf treinstation Vleuten verder moeten reizen met de bus en uitstappen in Haarzuilen (bushalte Kasteel).