Home » Kasteel van Sinterklaas Helmond

Kasteel van Sinterklaas Helmond

Nog geen informatie over de editie van 2017 bekend, onderstaand volgt de informatie van vorige editie.

Het leukste Sinterklaasuitje van 2016 is een bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. De Sint opent in de weken voorafgaand aan Pakjesavond de deuren van zijn kasteel en geeft bezoekers de kans om alvast sfeer te proeven en om te zien hoe Sinterklaas woont en werkt. Uiteraard zijn Sinterklaas en zijn Pieten ook aanwezig. Het Kasteel van Sinterklaas is te bezoeken wanneer je een kaartje koopt, kom alles te weten over dit evenement zoals het adres en de locatie, openingstijden, programma, tickets en kaartverkoop en de bereikbaarheid.

Kasteel van Sinterklaas 2016

De dagen voor Pakjesavond zijn de drukste dagen van het jaar voor Sinterklaas. De Sint en de Pieten zijn namelijk razend druk met het inpakken van cadeautjes, pepernoten bakken, verlanglijstjes controleren, enzovoorts. Als je altijd al benieuwd bent geweest naar hoe dat er aan toe gaat kan je komen kijken in het Kasteel van Sinterklaas. Je ziet hoe Sint en Pieten zich voorbereiden op het grote Sinterklaasfeest wat voor de deur staat. Een rondleiding door het kasteel duurt ongeveer 35 minuten. Het Kasteel van Sinterklaas is te bezoeken van dinsdag 15 november tot en met zaterdag 3 december 2016.

2963282f6cc04829bbe4cd83beb83281.jpg

Openingstijden

De openingstijden van het Kasteel van Sinterklaas zijn:

  • Dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 november: 13 – 17 uur
  • Zaterdag 19 en zondag 20 november: 9.30 – 17 uur
  • Dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 november: 13 – 17 uur
  • Zaterdag 26 en zondag 27 november: 9.30 – 17 uur
  • Dinsdag 29 november tot en met zaterdag 3 december: 13 – 17 uur

Tickets en kaartverkoop

Om het Kasteel van Sinterklaas te bezoeken heb je een toegangsticket nodig. Deze zijn alleen online te koop. De entreeprijs voor het Kasteel van Sinterklaas bedraagt € 3,75 per persoon (exclusief 30 eurocent servicekosten). Kinderen tot en met twee jaar mogen gratis naar binnen. Er kunnen maximaal tien kaarten tegelijk worden besteld. Tijdens het kopen van de tickets dien je een dag en tijdsblok te kiezen. Elk tijdsblok bedraagt 60 minuten. Het kasteel is overigens niet rolstoelvriendelijk vanwege de vele trappen. Het voorterrein van het kasteel is gratis toegankelijk zonder ticket.

Bezoeken Kasteel van Sinterklaas

Het adres van het Kasteel van Sinterklaas is Kasteelplein 1 te Helmond, gelegen in het centrum van de stad. Middels borden wordt je de weg gewezen naar de locatie. In de omgeving van het kasteel zijn betaalde parkeerterreinen en –garages te vinden aan de Kegelbaan, Frans Joseph van Thielpark, Watermolenwal, Groenewoud en Doorneind. Een andere goede optie is om met de trein naar Sinterklaas te komen. Het treinstation Helmond Centraal is op vijf tot tien minuten loopafstand gelegen.