Home » Kasteel van Sinterklaas Helmond

Kasteel van Sinterklaas

Last update: 14-05-2019

Er is nog niets bekend over Kasteel van Sinterklaas 2019

Het leukste Sinterklaasuitje van 2019 is een bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. De Sint opent in de weken voorafgaand aan Pakjesavond de deuren van zijn kasteel en geeft bezoekers de kans om alvast sfeer te proeven en om te zien hoe Sinterklaas woont en werkt. Uiteraard zijn Sinterklaas en zijn Pieten zelf ook aanwezig. Het Kasteel van Sinterklaas is te bezoeken wanneer je een kaartje koopt, kom alles te weten over dit evenement zoals het adres en de locatie, openingstijden, programma, tickets en kaartverkoop en de bereikbaarheid.

Kasteel van Sinterklaas Helmond 2018

De dagen voor Pakjesavond zijn de drukste dagen van het jaar voor Sinterklaas. De Sint en de Pieten zijn namelijk razend druk met het inpakken van cadeautjes, pepernoten bakken, verlanglijstjes controleren, enzovoorts. Als je altijd al benieuwd bent geweest naar hoe dat er aan toe gaat kan je komen kijken in het Kasteel van Sinterklaas. Je ziet hoe Sint en Pieten zich voorbereiden op het grote Sinterklaasfeest wat voor de deur staat. Een rondleiding door het kasteel duurt ongeveer 45 minuten. Het Kasteel van Sinterklaas is te bezoeken van dinsdag 20 november tot en met zondag 2 december 2018.

Openingstijden

De openingstijden van het Kasteel van Sinterklaas zijn in 2018 als volgt:

  • Dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 november: 13.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 24 en zondag 25 november: 9.30 – 17.00 uur
  • Maandag 26 november: gesloten
  • Dinsdag 27 november tot en met vrijdag 30 november: 13.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 1 en zondag 2 december: 9.30 – 17.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Om het Kasteel van Sinterklaas te bezoeken heb je een toegangsticket nodig. Deze zijn alleen online te koop vanaf 1 november 2018. De entreeprijs voor het Kasteel van Sinterklaas bedraagt € 3,75 per persoon (exclusief 30 eurocent servicekosten). Tijdens het kopen van de tickets dien je een dag en tijdsblok te kiezen. Elk tijdsblok bedraagt 60 minuten, de rondleiding zelf duurt ongeveer 45 minuten. Het kasteel is overigens niet rolstoelvriendelijk vanwege de vele trappen. Het voorterrein van het kasteel is gratis toegankelijk zonder ticket.

Bezoeken Kasteel van Sinterklaas

Aangeraden wordt circa 30 minuten voor de start van het tijdsblok aanwezig te zijn. Het adres van het Kasteel van Sinterklaas is Kasteelplein 1 te Helmond, gelegen in het centrum van de stad. Middels borden wordt je de weg gewezen naar de locatie. In de omgeving van het kasteel zijn betaalde parkeerterreinen en –garages te vinden aan de Kegelbaan, Frans Joseph van Thielpark, Watermolenwal, Groenewoud en Doorneind. Een andere goede optie is om met de trein naar Sinterklaas te komen. Het treinstation Helmond Centraal is op vijf tot tien minuten loopafstand gelegen.