Home » Kasteel van Sinterklaas Helmond

Kasteel van Sinterklaas

Last update: 30-06-2018

Er is nog geen informatie over het Kasteel van Sinterklaas 2018.

Het leukste Sinterklaasuitje van 2017 is een bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. De Sint opent in de weken voorafgaand aan Pakjesavond de deuren van zijn kasteel en geeft bezoekers de kans om alvast sfeer te proeven en om te zien hoe Sinterklaas woont en werkt. Uiteraard zijn Sinterklaas en zijn Pieten zelf ook aanwezig. Het Kasteel van Sinterklaas is te bezoeken wanneer je een kaartje koopt, kom alles te weten over dit evenement zoals het adres en de locatie, openingstijden, programma, tickets en kaartverkoop en de bereikbaarheid.

Kasteel van Sinterklaas Helmond 2017

De dagen voor Pakjesavond zijn de drukste dagen van het jaar voor Sinterklaas. De Sint en de Pieten zijn namelijk razend druk met het inpakken van cadeautjes, pepernoten bakken, verlanglijstjes controleren, enzovoorts. Als je altijd al benieuwd bent geweest naar hoe dat er aan toe gaat kan je komen kijken in het Kasteel van Sinterklaas. Je ziet hoe Sint en Pieten zich voorbereiden op het grote Sinterklaasfeest wat voor de deur staat. Een rondleiding door het kasteel duurt ongeveer 45 minuten. Het Kasteel van Sinterklaas is te bezoeken van dinsdag 21 november tot en met zondag 3 december 2017.

Openingstijden

De openingstijden van het Kasteel van Sinterklaas zijn in 2017 als volgt:

  • Dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 november: 13.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 25 en zondag 26 november: 9.30 – 17.00 uur
  • Maandag 27 november: gesloten
  • Dinsdag 28 november tot en met vrijdag 1 december: 13.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 2 en zondag 3 december: 9.30 – 17.00 uur
  • Op maandag 4 december is het Kasteel speciaal geopend voor bezoekers met een beperking.

Tickets en kaartverkoop

Om het Kasteel van Sinterklaas te bezoeken heb je een toegangsticket nodig. Deze zijn alleen online te koop vanaf 1 november 2017. De entreeprijs voor het Kasteel van Sinterklaas bedraagt € 3,75 per persoon (exclusief 30 eurocent servicekosten). Tijdens het kopen van de tickets dien je een dag en tijdsblok te kiezen. Elk tijdsblok bedraagt 60 minuten, de rondleiding zelf duurt ongeveer 45 minuten. Het kasteel is overigens niet rolstoelvriendelijk vanwege de vele trappen. Het voorterrein van het kasteel is gratis toegankelijk zonder ticket.

Bezoeken Kasteel van Sinterklaas

Aangeraden wordt circa 30 minuten voor de start van het tijdsblok aanwezig te zijn. Het adres van het Kasteel van Sinterklaas is Kasteelplein 1 te Helmond, gelegen in het centrum van de stad. Middels borden wordt je de weg gewezen naar de locatie. In de omgeving van het kasteel zijn betaalde parkeerterreinen en –garages te vinden aan de Kegelbaan, Frans Joseph van Thielpark, Watermolenwal, Groenewoud en Doorneind. Een andere goede optie is om met de trein naar Sinterklaas te komen. Het treinstation Helmond Centraal is op vijf tot tien minuten loopafstand gelegen.