Kennedymars Sittard

Last update: 09-01-2020

De Kennedymars van Sittard is de bekendste Kennedymars van Nederland, een langeafstandswandeling van maar liefst 80 kilometer. Als deelnemer kan je ook kiezen voor het lopen van kortere afstanden, hoe dan ook is de Kennedymars Sittard een prachtig evenement dat uitdagend en toch ook ontspannend is. Ieder jaar lopen weer duizenden mensen mee met het loopfestijn. Meer over de Kennedymars Sittard 2020 volgt onderstaand waaronder de loopafstanden, inschrijven, programma, starttijden en finishtijden en bereikbaarheid.

Kennedymars Sittard 2020

Al sinds begin jaren zestig vindt in Sittard de Kennedymars plaats, een fenomeen dat is over komen waaien uit de Verenigde Staten. De naam is afkomstig van president John F. Kennedy en zijn broer Robert F. Kennedy, waarbij de laatste 50 mijl (80 kilometer) liep als reactie op het voorlezen van een oud bevel van Theodore Roosevelt. De langeafstandswandelingen werden erg populair in de Verenigde Staten en ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Onder andere in Nederland werden verschillende Kennedymarsen georganiseerd en de grootste dus in het Limburgse Sittard. De volgende editie van de Kennedymars Sittard vindt plaats op zaterdag 11 april 2020, traditioneel altijd op paaszaterdag.

Loopafstanden

Een Kennedymars heeft wereldwijd dezelfde loopafstand, namelijk 80 kilometer. In Sittard heeft het hoofdevenement dan ook deze afstand. Maar ook voor de minder getrainde lopers zijn er kortere afstanden. Er kan gekozen worden voor de volgende afstanden.

  • 80 kilometer Kennedymars, wedstrijdklasse: uitlooptijd 12 uur (minimale leeftijd 21 jaar)
  • 80 kilometer Kennedymars, recreatieklasse: uitlooptijd 20 uur
  • 40 kilometer Swentibold-Mars: uitlooptijd 10 uur
  • 10 kilometer Mini-Mars: uitlooptijd 4 uur

Inschrijven

Om deel te nemen aan de Kennedymars moet je jezelf inschrijven voor het evenement. De kosten bedragen voor de Kennedymars 80 kilometer recreatieklasse € 20 tijdens de voorinschrijving en € 22 als standaardtarief. Inschrijving voor de wedstrijdklasse kost € 25. De Swentibold-Mars kost € 10 tijdens de voorinschrijving en € 12 standaardtarief. De Mini-Mars kost € 4 per persoon. Als uitloper van de Kennedymars ontvang je een aandenken. Er zijn mogelijkheden op groepskortingen.

Programma en tijden

Zoals altijd vertrekken en finishen de lopers vanaf de Markt in het centrum van Sittard, waar het Mulders Berg- en Wandelsportpaviljoen is te vinden. De starttijd en finishtijd zijn als volgt:

  • 80 kilometer Kennedymars: start tussen 5.00 en 7.00 uur, finish voor 01.00 uur
  • 40 kilometer Swentibold-Mars: start tussen 10.00 en 10.30 uur, finish voor 20.00 uur
  • 10 kilometer Mini-Mars: start tussen 12.00 en 12.30 uur, finish voor 16.00 uur

Bezoeken Kennedymars Sittard

Een bezoek aan de Kennedymars om bijvoorbeeld de lopers aan te moedigen is uiteraard gratis. Je kunt iedere locatie langs het parcours uitkiezen om te gaan staan. Wie de Markt van Sittard wil bezoeken doet er verstandig aan om te reizen met het openbaar vervoer gezien de drukte en parkeerkosten. Ga je toch met de auto? Bereken dan hier de route.

Overnachten

Het kan een aanrader zijn om in Sittard te overnachten wanneer je vroeg moet starten. Veel deelnemers kiezen er voor om een hotelkamer te boeken. Het gezellige evenement nodigt ook bezoekers uit om langer dan een dag te verblijven in Sittard: