Kennedymars Someren

Last update: 09-01-2020

De Kennedymars in Someren is een wandelevenement in en rondom het Brabantse dorp Someren. De wandelroutes zijn respectievelijk 8, 40 en natuurlijk 80 kilometer lang. Als deelnemer aan de langste wandelafstand loop je zelfs de hele nacht door. Kennedymars Someren betekent een weekend vol sportiviteit maar ook gezelligheid omdat er een bomvol entertainmentprogramma is samengesteld in het dorp. Kom alles te weten over Kennedymars Someren 2020 zoals loopafstanden, inschrijven en deelname, inschrijfkosten, programma en bereikbaarheid.

Kennedymars Someren 2020

Het eerste weekend van juli is traditioneel het weekend van de Kennedymars in Someren. Een sportief evenement waarbij natuurlijk gezelligheid de boventoon heeft. Maar de wandeltochten zijn het allerbelangrijkst gedurende het weekend en wat voor een tochten. De routes lopen dwars door de mooie en landelijke omgeving van Someren waarbij de wandelaars uitbundig worden toegejuicht door de vele toeschouwers. Er kan worden gekozen voor verschillende loopafstanden, waarbij de Kennedymars van 80 kilometer het zwaarst is. Verder zijn er nog het Rondje Someren en de Mini Kennedymars voor de kleinsten. Het hele dorp is in feeststemming, want er is onder andere een braderie, theater en er zijn muziekvoorstellingen. De volgende editie van Kennedymars Someren staat op het programma op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2020.

Loopafstanden

Kennedymars Someren biedt haar deelnemers de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende loopafstanden:

  • Kennedymars: 80 kilometer
  • Rondje Someren: 40 kilometer
  • Mini Kennedymars: 8 kilometer

Inschrijven en deelname

Als je wilt meedoen aan de Kennedymars Someren kan je jezelf op meerdere manieren inschrijven, namelijk via de website van het evenement, bij de VVV-kantoren in Someren, Eindhoven en Helmond en bij de JOEK inschrijfstand. Bij de laatste is het zelfs mogelijk om jezelf nog op de dag zelf in te schrijven. De inschrijfkosten bedragen voor de Kennedymars tussen de € 20 en € 30 per persoon. Voor het Rondje Someren zijn de inschrijfkosten tussen de € 12,50 en € 22,50 per persoon. Hierbij geldt dat hoe vroeger je inschrijft, hoe voordeliger de inschrijfkosten.

Programma Kennedymars

De 80 kilometer Kennedymars van Someren wordt ’s nachts gelopen. Dit betekent dat je op zaterdagavond vertrekt om 20.00 en vervolgens de hele nacht doorloopt. In de ochtend rond 7.00 uur zullen de eerste lopers finishen. Het Rondje Someren begint op zondagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur.

Bereikbaarheid

Wandelaars kunnen gratis parkeren bij de Welkoop op P4, navigeer hiervoor naar Witvrouwenbergweg 15 in Someren. Met een pendelbus wordt je vervolgens voor € 1,- naar de startlocatie gebracht. Het dorp Someren beschikt niet over een eigen treinstation. Je kunt wel reizen naar het treinstation Eindhoven Centraal of Helmond Centraal en van daaruit met lijn 20 in Someren geraken. Stap uit op bushalte Ter Hofstadlaan. Houd er rekening mee dat je als vroege starter wellicht geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer omdat er bijvoorbeeld op zondagochtend nog geen volwaardig openbaar vervoer is. Uiteraard is er ook nog de mogelijkheid om te overnachten in Someren of omgeving. De beschikbare hotels met een opgave van de prijs per kamer vind je hier: