Kermis Alkmaar

Last update: 19-01-2020

Alkmaar is gelegen in Noord-Holland en iedereen weet dat deze provincie een echte kermisprovincie is. De kermis van Alkmaar wordt tweemaal per jaar georganiseerd, eenmaal in mei en eenmaal in de periode augustus en september. Behalve spectaculaire attracties staat Kermis Alkmaar ook bekend om het gezellige randprogramma dat wordt georganiseerd. Kom alles te weten over Kermis Alkmaar 2020 waaronder datums, locaties en bereikbaarheid, openingstijden en programma, attracties, ritprijzen en korting.

Kermis Alkmaar 2020

Informatie over de eerste kermis is nog niet bekend

Twee keer per jaar vinden er kermissen plaats in Alkmaar. In de maand mei vindt er een wat kleinere en kort durende kermis plaats op locatie De Mare. In de zomer is het dan tijd voor de grote zomerkermis die maar liefst tien dagen duurt. Zomerkermis Alkmaar vindt plaats in de binnenstad en is een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen. De datums van de kermissen in 2019 zijn als volgt:

  • De eerste kermis in Alkmaar vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei 2018
  • De bekende en grote zomerkermis van Alkmaar vindt plaats van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 30 augustus 2020

Attractie en programma

Op de kermis van Alkmaar kan je als bezoeker genieten van allerlei soorten attracties. Voor de kleintjes zijn er de kinderattracties, terwijl echte durfals hun hart kunnen ophalen in het grootvermaak. En er zijn verschillende nostalgische attracties die de kermissfeer van vroeger oproepen. Tevens is er een leuk randprogramma en kindershows, muzikale optredens, een vuurwerkshow, enzovoorts. Houd goed de voordeelbonnen in de gaten voor leuke aanbiedingen en kortingen op de ritprijzen.

Openingstijden Zomerkermis Alkmaar

De openingstijden van Zomerkermis Alkmaar 2020 zijn:

  • Vrijdag 21 en 28 augustus: 11.00 - 01.00 uur
  • Zondag 23 augustus: 13.00 - 24.00 uur
  • Maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 augustus: 13.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag 22 en 29 augustus: 12.00 - 01.00 uur
  • Zondag 30 augustus: 13.00 - 24.00 uur

Bezoeken Kermis Alkmaar

Zomerkermis Alkmaar vindt plaats in het gebied van het Canadaplein, Paardenmarkt, Gedempte Nieuwesloot, Kanaalkade, Minderbroederstraat, Kerkplein, Hofplein, Sint Laurensstraat en Dubbele Buurt . Deze locatie liggen in de binnenstad van Alkmaar en zijn hierdoor perfect bereikbaar met de trein (treinstation Alkmaar is op loopafstand). Ook met de fiets is Kermis Alkmaar prima bereikbaar. Tenslotte is er de optie om te overnachten in het gezellige Alkmaar, vergelijk hiervoor onderstaande de prijzen van de beschikbare hotelkamers: