Kermis Almere

Last update: 09-01-2020

Almere is een echte kermisstad gezien het feit dat er in 2020 weer maar liefst vijf kermissen worden georganiseerd. Er zijn kermissen in Almere Buiten, Haven, Poort en natuurlijk Centrum in de periode maart tot en met oktober. Dit betekent het hele zomerseizoen door topvermaak voor groot , klein, jong en oud in de grootste stad van Flevoland. Kom alles te weten over Kermis Almere 2020 zoals de locaties, attracties en ritprijzen, openingstijden, programma en optredens, korting en bereikbaarheid.

Kermis Almere 2019

In totaal staan er in 2020 vijf kermissen op het programma:

  • Het kermisseizoen in Almere wordt afgetrapt van vrijdag 20 maart tot en met zondag 29 maart 2020 wanneer in Almere Buiten de Voorjaarskermis wordt georganiseerd
  • De tweede kermis wordt in Almere Haven georganiseerd. De Havenkermis staat gepland in de periode zondag 24 tot en met donderdag 28 mei 2020
  • Op de Esplanade in Almere Centrum van woensdag 27 mei tot en met maandag 1 juni 2020. Deze kermis is ook wel bekend als de Pinksterkermis omdat de kermis eindigt op Tweede Pinksterdag.
  • Een andere locatie wordt aangedaan van woensdag 3 juli tot en met zondag 7 juli 2019 wanneer het tijd is voor de Poortkermis in Almere Poort.
  • De laatste kermis van het jaar vindt wederom plaats op het plein de Esplanade. De datum van deze Najaarskermis in Almere Centrum is van zaterdag 14 tot en met zondag 22 september 2019.

Programma

De exacte programma’s worden telkens in de weken voorafgaand aan de start van de kermis bekend gemaakt. Maar in alle gevallen geldt dat er wederom een diverse kermis zal staan waar de hele familie zich kan vermaken. Dit betekent snelle en wilde attracties voor de durfals, kinderattracties voor de kleinsten en natuurlijk de gezellige familieattracties waar je met het hele gezin van kunt genieten. Maar Kermis Almere is meer, er zal bijvoorbeeld ook volop ruimte worden gemaakt voor muzikale optredens en andere vormen van entertainment. Van al die gezelligheid krijg je natuurlijk honger en dorst, gelukkig zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Ritprijzen en korting

Omdat de attracties variëren van kinderattracties tot familie attracties tot groot vermaak, zijn er ook verschillen qua prijsstelling. De grotere en snellere attracties zijn duurder dan een ritje in een draaimolen of een poging bij het touwtje trekken. Een bekend fenomeen tijdens de kermissen in Almere is de Eurodag. Traditiegetrouw is dit de eerste dag van de kermis (woensdag) wanneer vele attracties al voor één euro per rit bezocht kunnen worden. Een andere manier om te profiteren van kortingen is door gebruik te maken van de kortingsbonnen die worden verstrekt door de kermis in Almere.

Openingstijden Kermis Almere

Iedere kermis in Almere hanteert andere openingstijden. In de regel is de kermis iedere dag geopend vanaf 12.00 of 13.00 uur. De sluitingstijd varieert per dag, op vrijdag en zaterdag gelden de ruimste openingstijden wanneer de kermis open is tot 23.00 of 24.00 uur. Op woensdag, donderdag en zondag sluiten de attracties meestal om 22.00 of 23.00 uur (soms op zondag al eerder). De exacte openingstijden variëren per kermis.

Adres Kermis Almere

De adressen van de verschillende kermissen in Almere zijn als volgt:

  • Voorjaarskermis Almere Buiten: Evenaar
  • Havenkermis Almere Haven: Havenkom
  • Pinksterkermis Almere Centrum: Esplanade
  • Poortkermis Almere Poort: Homerusmarkt
  • Najaarskermis Almere Centrum: Esplanade