Home » Kermis Almere

Kermis Almere

38467eecf1914d92b513eea66ac16c4a.jpg

Almere is een echte kermisstad gezien het feit dat er in 2017 weer maar liefst vijf kermissen worden georganiseerd. Er zijn kermissen in Almere Buiten, Haven, Poort en natuurlijk Centrum in de periode maart tot en met oktober. Dit betekent het hele zomerseizoen door topvermaak voor groot , klein, jong en oud in de grootste stad van Flevoland. Kom alles te weten over Kermis Almere 2017 zoals de locaties, attracties en ritprijzen, openingstijden, programma en optredens, korting en bereikbaarheid.

Kermis Almere 2017

In totaal staan er in 2017 vijf kermissen op het programma:

  • Het kermisseizoen in Almere wordt afgetrapt van woensdag 29 maart tot en met zondag 5 april 2017 wanneer in Almere Buiten de Voorjaarskermis wordt georganiseerd. 
  • De tweede kermis wordt in Almere Haven georganiseerd. De Havenkermis staat gepland in de periode woensdag 3 tot en met zondag 7 mei 2017.
  • Op de Esplanade in Almere Centrum van woensdag 31 mei tot en met maandag 5 juni 2017. Deze kermis is ook wel bekend als de Pinksterkermis omdat de kermis eindigt op Tweede Pinksterdag.
  • De vierde kermis van het jaar vindt wederom plaats op het plein de Esplanade. De datum van deze Najaarskermis in Almere Centrum is van woensdag 20 tot en met woensdag 27 september 2017.
  • Een andere locatie wordt aangedaan van woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober 2017 wanneer het tijd is voor de Poortkermis in Almere Poort.

Programma

De exacte programma’s worden telkens in de weken voorafgaand aan de start van de kermis bekend gemaakt. Maar in alle gevallen geldt dat er wederom een diverse kermis zal staan waar de hele familie zich kan vermaken. Dit betekent snelle en wilde attracties voor de durfals, kinderattracties voor de kleinsten en natuurlijk de gezellige familieattracties waar je met het hele gezin van kunt genieten. Maar Kermis Almere is meer, er zal bijvoorbeeld ook volop ruimte worden gemaakt voor muzikale optredens en andere vormen van entertainment. Van al die gezelligheid krijg je natuurlijk honger en dorst, gelukkig zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Ritprijzen en korting

Omdat de attracties variëren van kinderattracties tot familie attracties tot groot vermaak, zijn er ook verschillen qua prijsstelling. De grotere en snellere attracties zijn duurder dan een ritje in een draaimolen of een poging bij het touwtje trekken. Een bekend fenomeen tijdens de kermissen in Almere is de Eurodag. Traditiegetrouw is dit de eerste dag van de kermis (woensdag) wanneer vele attracties al voor één euro per rit bezocht kunnen worden. Een andere manier om te profiteren van kortingen is door gebruik te maken van de kortingsbonnen die worden verstrekt door de kermis in Almere.

Openingstijden Kermis Almere

Iedere kermis in Almere hanteert andere openingstijden. In de regel is de kermis iedere dag geopend vanaf 12.00 of 13.00 uur. De sluitingstijd varieert per dag, op vrijdag en zaterdag gelden de ruimste openingstijden wanneer de kermis open is tot 23.00 of 24.00 uur. Op woensdag, donderdag en zondag sluiten de attracties meestal om 22.00 of 23.00 uur (soms op zondag al eerder). De exacte openingstijden variëren per kermis.

Adres Kermis Almere

De adressen van de verschillende kermissen in Almere zijn als volgt:

  • Voorjaarskermis Almere Buiten: Evenaar
  • Havenkermis Almere Haven: Schoolstraat
  • Pinksterkermis Almere Centrum: Esplanade
  • Najaarskermis Almere Centrum: Esplanade
  • Poortkermis Almere Poort: Europalaan