Home » Kermis Almere

Kermis Almere

Last update: 06-11-2018

De datums voor de kermis in 2019 zijn nog niet bekend

Almere is een echte kermisstad gezien het feit dat er in 2019 weer maar liefst vijf kermissen worden georganiseerd. Er zijn kermissen in Almere Buiten, Haven, Poort en natuurlijk Centrum in de periode maart tot en met oktober. Dit betekent het hele zomerseizoen door topvermaak voor groot , klein, jong en oud in de grootste stad van Flevoland. Kom alles te weten over Kermis Almere 2019 zoals de locaties, attracties en ritprijzen, openingstijden, programma en optredens, korting en bereikbaarheid.

Kermis Almere 2019

In totaal staan er in 2018 vijf kermissen op het programma:

  • Het kermisseizoen in Almere wordt afgetrapt van woensdag 21 maart tot en met woensdag 28 maart 2018 wanneer in Almere Buiten de Voorjaarskermis wordt georganiseerd
  • De tweede kermis wordt in Almere Haven georganiseerd. De Havenkermis staat gepland in de periode woensdag 2 tot en met zondag 6 mei 2018
  • Op de Esplanade in Almere Centrum van woensdag 16 tot en met maandag 21 mei 2018. Deze kermis is ook wel bekend als de Pinksterkermis omdat de kermis eindigt op Tweede Pinksterdag.
  • Een andere locatie wordt aangedaan van woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli 2018 wanneer het tijd is voor de Poortkermis in Almere Poort.
  • De laatste kermis van het jaar vindt wederom plaats op het plein de Esplanade. De datum van deze Najaarskermis in Almere Centrum is van woensdag 19 tot en met woensdag 26 september 2018.

Programma

De exacte programma’s worden telkens in de weken voorafgaand aan de start van de kermis bekend gemaakt. Maar in alle gevallen geldt dat er wederom een diverse kermis zal staan waar de hele familie zich kan vermaken. Dit betekent snelle en wilde attracties voor de durfals, kinderattracties voor de kleinsten en natuurlijk de gezellige familieattracties waar je met het hele gezin van kunt genieten. Maar Kermis Almere is meer, er zal bijvoorbeeld ook volop ruimte worden gemaakt voor muzikale optredens en andere vormen van entertainment. Van al die gezelligheid krijg je natuurlijk honger en dorst, gelukkig zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Ritprijzen en korting

Omdat de attracties variëren van kinderattracties tot familie attracties tot groot vermaak, zijn er ook verschillen qua prijsstelling. De grotere en snellere attracties zijn duurder dan een ritje in een draaimolen of een poging bij het touwtje trekken. Een bekend fenomeen tijdens de kermissen in Almere is de Eurodag. Traditiegetrouw is dit de eerste dag van de kermis (woensdag) wanneer vele attracties al voor één euro per rit bezocht kunnen worden. Een andere manier om te profiteren van kortingen is door gebruik te maken van de kortingsbonnen die worden verstrekt door de kermis in Almere.

Openingstijden Kermis Almere

Iedere kermis in Almere hanteert andere openingstijden. In de regel is de kermis iedere dag geopend vanaf 12.00 of 13.00 uur. De sluitingstijd varieert per dag, op vrijdag en zaterdag gelden de ruimste openingstijden wanneer de kermis open is tot 23.00 of 24.00 uur. Op woensdag, donderdag en zondag sluiten de attracties meestal om 22.00 of 23.00 uur (soms op zondag al eerder). De exacte openingstijden variëren per kermis.

Adres Kermis Almere

De adressen van de verschillende kermissen in Almere zijn als volgt:

  • Voorjaarskermis Almere Buiten: Evenaar
  • Havenkermis Almere Haven: Havenkom
  • Pinksterkermis Almere Centrum: Esplanade
  • Poortkermis Almere Poort: Homerusmarkt
  • Najaarskermis Almere Centrum: Esplanade