Kermis Best

Last update: 19-01-2020

In de Brabantse gemeente Best vindt ieder jaar één van de leukste kermissen van het jaar plaats. Kermis Best staat bekend vanwege de lage entreeprijzen die de attracties mogen vragen. Kermis Best is tevens een van de grootste kermissen van de regio en mag op bezoekers rekenen afkomstig uit de wijde omtrek. Tijdens Kermis Best genieten de bezoekers van de spectaculaire attracties en natuurlijk de gezelligheid. Kom alles te weten over Kermis Best 2020 waaronder informatie over attractieprijzen, openingstijden, bereikbaarheid en programma.

Kermis Best 2020

Gemeente Best is een middelgrote gemeente ten noorden van Eindhoven. Een van de bekendste toeristische trekpleisters van het dorp is de jaarlijkse kermis. Kermis Best is namelijk een van de beter bezochte kermissen van Nederland, mede door de lage attractieprijzen. Bezoekers uit de hele regio bezoeken daardoor ieder jaar Best om te genieten van de sfeer op de kermis. Op Kermis Best wachten ieder jaar weer diverse soorten attracties; variërend van spectaculair tot kinderattracties en van familievermaak tot nostalgisch. Behalve de circa 90 attracties zijn er legio eettentjes en terrassen en er zijn optredens van bekende artiesten. Het bezoeken van Kermis Best is een geweldig uitje voor het hele gezin. Kermis Best vindt plaats van vrijdag 3 juli tot en met dinsdag 7 juli 2020.

Attractie- en ritprijzen

Een bezoek aan de kermis van Best is uiteraard gratis, alleen voor de attracties zal je tickets moeten kopen. Wat de kermis van Best anders maakt dan andere kermissen zijn de lage attractie- en ritprijzen die bezoekers moeten betalen. De gemeente Best heeft ervoor gekozen om lagere kosten voor een standplaats te rekenen wat door de kermisexploitanten wordt doorberekend in lagere attractiekosten. De kosten voor een ritje bedragen € 1 voor kinderattracties, € 1,20 voor diverse familieattracties, € 1,50 tot € 2 voor grotere attracties en € 3,- of meer voor de topattracties. In verschillende lokale kranten worden jaarlijks kortingsbonnen gedrukt die je kunt uitknippen en meenemen naar de kermis.

Openingstijden

Kermis Best duurt in totaal vijf dagen en heeft in 2020 de volgende tijdstippen:

  • Vrijdag 3 juli: 16.00 - 01.00 uur
  • Zaterdag 4 juli: 13.00 - 01.00 uur (Prikkelarme kermis om 11.00 tot 13.00)
  • Zondag 5 juli: 13.00 - 24.00 uur
  • Maandag 6 juli: 13.00 - 24.00 uur
  • Dinsdag 7 juli: 13.00 - 24.00 uur 

Programma

Behalve de bijna honderd attracties staan er nog diverse andere leuke activiteiten op het programma. Zo treden diverse bekende artiesten op, zijn er op zaterdag een prikkelarme kermis en een straattheaterfestival en op maandag de kermisloterij. De kermis wordt normaal gesproken afgesloten met een spetterende vuurwerkshow op dinsdagavond om 23.00 uur. Afgelopen jaar is dit niet doorgegaan, het is nog niet bekend of de vuurwerkshow in 2020 doorgaat.

Bezoeken Kermis Best

De kermis van Best vindt plaats in het centrum rondom het gemeentehuis (Raadhuisplein) en is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer. Het grote ondergrondse treinstation van Best is op vijf tot tien minuten lopen van de kermis gelegen. Een bezoek met de auto is ook mogelijk, maar op sommige momenten kan het lastig zijn een vrije parkeerplaats te vinden nabij het kermisterrein. De gemeente Best heeft meerdere gratis parkeerterreinen ingericht op enkele minuten lopen van de kermis. Bezoekers uit Best kunnen met de fiets komen en de fiets stallen in onder andere een bewaakte fietsenstalling bij het politiebureau. In de gemeente Best vind je ook diverse hotels voor als je bijvoorbeeld de kermis meerdere dagen achtereen wilt bezoeken. Vergelijk de prijzen van de beschikbare hotelkamers via: