Kermis Enschede

Last update: 19-01-2020

De grootste kermis van Oost-Nederland vind je in Enschede. En dan is er ook nog eens sprake van twee kermissen gedurende het jaar, namelijk de Voorjaarskermis en de Najaarskermis (ook wel Halloweenkermis genoemd). Dat betekent tweemaal per jaar onvervalst volksvermaak en gezelligheid in Enschede. Kom alles te weten over Kermis Enschede 2020 zoals de datums, de locatie en bereikbaarheid, de openingstijden, het programma en de attractie- en ritprijzen.

Voorjaarskermis en Najaarskermis Enschede 2020

Tweemaal per jaar is het tijd voor Kermis Enschede, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De voorjaarskermis wordt ook wel de Paaskermis genoemd, uiteraard omdat het extra lange paasweekend het slot vormt van deze kermis. De Najaarskermis is ook bekend onder de naam Halloweenkermis. Deze naam dankt het evenement aan de vele halloweenactiviteiten die worden georganiseerd zoals spookachtige optochten. Kermis Enschede biedt de bezoekers circa zestig attracties, waarvan enkele werkelijk bloedstollend spannend zijn. Maar gelukkig is er ook voor de kleinsten voldoende te beleven en ook de nostalgische kermisattracties ontbreken niet. De datums in 2020 zijn:

  • De Voorjaarskermis Enschede vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 april 2020
  • De Najaarskermis staat op de agenda van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober 2019.

Openingstijden

Dagelijks is de Enschedese kermis geopend van 14.00 tot 24.00 uur. De openingstijden van horecagelegenheden kunnen van de kermistijden afwijken. Veel horecagelegenheden zullen zelfs tot een later tijdstip geopend zijn.

Attractie- en ritprijzen

De attracties op Kermis Enschede hebben wisselende ritprijzen. De kinderattracties zijn het voordeligst en de spectaculaire snelle attracties wat duurder. Grofweg liggen de prijzen tussen de € 1 en € 2,50 per ritje. Bespaar geld op de attractiekosten door meerdere tickets ineens te kopen, bijvoorbeeld 5 voor de prijs van 4.

Programma

Behalve vele leuke atracties is er ook andersoortig vermaak in alle vormen en maten. Jong en oud hoeven dus niet bang te zijn dat ze zich zullen vervelen. Er zijn muziekoptredens, terrasjes, eettentjes, enzovoorts. En natuurlijk heerst er de onvervalste kermissfeer. Meer over het programma vind je op de website van Kermis Enschede.

Bezoeken Kermis Enschede

Kermis Enschede vindt plaats in het Volkspark wat gelegen is op enkele honderden meters lopen van het treinstation Enschede Centraal. Reizigers met het openbaar vervoer stappen dus op loopafstand van het kermisterrein uit. Kom je met de auto? In dat geval kan je het best navigeren op Volksparksingel 40 te Enschede en parkeren in de nabijheid. De stad Enschede heeft voldoende parkeergelegenheden waaronder parkeergarages. De stad beschikt ook over tientallen hotels die een goed alternatief vormen voor het 's avonds nog naar huis moeten rijden. Vergelijk de prijzen van de vrije hotelkamers via: