Kermis Geleen

Last update: 09-02-2020

Het Limburgse Geleen herbergt een van de leukste kermissen van Nederland. Geleen Kermis duurt zes dagen en biedt vermaak aan jong en oud. Ook in 2020 is het in de maand mei weer tijd voor Kermis Geleen die opgebouwd is in het centrum van de gemeente. Kermis Geleen biedt een gevarieerd aanbod aan attracties, maar zal ook entertainment bieden. Kom alles te weten over Kermis Geleen 2020 zoals het programma en openingstijden, attractie- en ritprijzen en bereikbaarheid.

Kermis Geleen 2020

Het zuiden van Nederland wordt al sterk verwend met grote en gezellige kermissen en ook de stad Geleen doet een duit in het zakje. De Gelaender Kirmes zoals de kermis in het plaatselijke dialect heet dompelt de Geleense binnenstad gedurende zes dagen in gezelligheid. Er zullen weer tientallen topattracties wachten op de bezoekers die uit de hele regio naar Geleen komen. Behalve grote attracties wordt er natuurlijk ook aan het gezin en aan kinderen gedacht; ook voor hen is er voldoende te beleven. En dan zijn er natuurlijk nog de terrassen waar je kunt genieten van een drankje en de sfeer. Bovendien zal er ook entertainment op het programma staan. Kermis Geleen vindt plaats van vrijdag 5 tot en met woensdag 10 juni 2020.

Openingstijden

De openingstijden van het zesdaagse evenement Kermis Geleen 2020 zijn als onderstaand:

  • Vrijdag 5 juni: 14.00 - 24.00 (officiële opening om 19.00 uur)
  • Zaterdag 6 juni: 14.00 – 24.00
  • Zondag 7 juni: 14.00 - 24.00
  • Maandag 8 juni: 14.00 - 24.00
  • Dinsdag 9 juni: 14.00 - 24.00
  • Woensdag 10 juni: 14.00 - 24.00

Attractie- en ritprijzen

Kermis Geleen is een kermis met gunstige ritprijzen. De grote attracties mogen maximaal € 2,- per ritje vragen, met uitzondering van enkele topvermaak attracties. Kinderattracties mogen maximaal € 1,50 per ritje vragen. Dankzij deze regels is Kermis Geleen voor iedereen betaalbaar.

Bezoeken Kermis Geleen

Kermis Geleen vindt plaats in het centrumgebied van de gemeente. De locatie is bij Rijksweg Centrum en op en rond de markten in de binnenstad. De beste manier voor lokale bezoekers is per fiets. Voor fietsers is er dagelijks een gratis rijwielstalling geopend tot 24.00 uur aan de Elisabethstraat. Wie met de auto komt kan onder de kermis parkeren in de Nieuwe Marktgarage of anders in de parking Groenstraat. Gratis parkeren is mogelijk op het terrein aan de Parallelweg/Giesekoel. De treinstation Geleen-Lutterade en Geleen Oost zijn op tien tot vijftien minuten loopafstand gelegen.