Kermis Haarlem

Last update: 09-10-2019

Haarlem is een van de leukste steden van Nederland en in het voorjaar is het ook nog eens kermis. Er zijn maar liefst twee kermissen, namelijk één op de Grote Markt en één aan de Zaanbos. Eerst is het de beurt aan de kermis op de Grote Markt en vervolgens aan de kermis op de Zaanbos. De kermissen sluiten aan op elkaar waardoor er bijna een maand lang kermis is in Haarlem. Het programma van de kermissen in Haarlem is veelzijdig en geschikt voor iedereen. Jong en oud zullen zich prima vermaken. Kom alles te weten over Kermis Haarlem 2020 waaronder de openingstijden, programma en optredens, attracties en ritprijzen, locaties en bereikbaarheid.

Kermis Haarlem Grote Markt 2020

De kermis in het centrum van Haarlem vindt plaats op de Grote Markt. De historische binnenstad geeft de kermis een extra nostalgische sfeer. Maar natuurlijk is er vermaak voor iedereen, van kinderen tot ouderen tot snelheidsduivels. Er zijn muzikale optredens, een ladies night, een gehandicaptendag, de Bloemenkermis en er wordt flink uitgepakt rondom Koningsdag op 27 april. Kermis Haarlem aan de Grote Markt vindt plaats van zaterdag 12 tot en met zondag 27 april 2020.

Kermis Zaanbos Haarlem 2019

Deels gelijktijdig met de kermis op de Grote Markt vindt er in een ander gebied van Haarlem nog een kermis plaats, namelijk kermis Zaanbos. Deze kermis heet ook wel Haarlemse Kermis Noord. Ook Kermis Zaanbos herbergt vele leuke attracties en er is ruimte voor entertainment in de vorm van muzikale optredens, theater, speciale familiedagen, kinderfiguren, enzovoorts. En natuurlijk is er ook bij Kermis Zaanbos een speciaal programma rondom Koningsavond en Koningsdag georganiseerd. Kermis Zaanbos vindt plaats van dinsdag 23 april tot en met zondag 5 mei 2019.

Attractie- en ritprijzen

Op de twee kermissen in Haarlem vind je attracties in alle soorten en maten, variërend van grijpautomaten tot kinderattracties tot groot vermaak. De prijzen variëren per type attractie. Over het algemeen zijn de attracties behorend tot het groot vermaak het duurst per ritje. De attractieprijzen voor kinderattracties en behendigheidsspellen zijn het voordeligst. Op de speciale themadagen voor onder andere vrouwen en kinderen kunnen er speciale kortingstarieven worden gerekend.

Openingstijden Kermis Haarlem

De Kermis aan de Zaanbos is bijna alle dagen geopend van 14.00 tot 23.00 uur, op zondag al om 13.00 uur open. Tijdens Koningsdag opent de kermis al vroeger en tijdens dodenherdenking sluit deze al enkele uren vroeger. Voor de kermis aan de Grote Markt van Haarlem geldt dat deze doordeweeks open is van 12.00 tot 23.00 uur. Op vrijdagen van 12.00 tot 24.00 uur, op zaterdagen van 11.00 tot 24.00 uur en op zondagen van 13.00 tot 23.00 uur. Tijdens speciale themadagen, Koningsdag en Dodenherdenking gelden afwijkende openingstijden.

Bezoeken Kermis Haarlem

De Grote Markt van Haarlem is het kloppend hart van de historische binnenstad. De Haarlemse binnenstad is uiteraard niet gemaakt voor grote verkeersdrukte, waardoor je buiten het voetgangersgebied zult moeten parkeren. De parkeergarages zijn betaald en worden aangegeven met borden. Beter is het om met de trein te reizen, je loopt in circa tien minuten van het station Haarlem Centraal naar Kermis Grote Markt. Kermis Zaanbos is dan weer ten noorden van dit treinstation gelegen op circa 25 minuten loopafstand. In de buurt van Kermis Zaanbos is voldoende (gratis) parkeergelegenheid te vinden.