Kalender » Kermis Helmond

Kermis Helmond: april en juli 2017

ac405690b34a43468c93d88be92c421f.jpg

Kermis Helmond is al enkele malen uitgeroepen tot de beste kermis van Nederland. Ook in 2017 vinden de befaamde Voorjaarskermis en Zomerkermis in Helmond weer plaats. Voorjaarskermis Helmond duurt maar liefst elf dagen waaronder het lange Paasweekend. Daar komt nog eens bij dat het een van de eerste kermissen is van het nieuwe seizoen, waardoor liefhebbers van kermissen er ieder jaar reikhalzend naar uitkijken. Zomerkermis Helmond duurt zeven dagen. Meer informatie over Kermis Helmond 2017 volgt onderstaand waaronder de openingstijden, attractie- en ritprijzen, programma en bereikbaarheid.

Voorjaarskermis Helmond 2017

Helmond is een van de leukste en grootste steden van Noord-Brabant en daar kan natuurlijk geen kermis ontbreken. In het centrum van Helmond is het dan ook meerdere keren per jaar tijd voor de gezellige kermis. Vele attracties zorgen ervoor dat de Helmondse binnenstad in het teken staat van volksvermaak in optima forma. Van angstaanjagend snelle attracties tot aan zweefmolens en van botsauto’s tot grijpkasten; op de kermis in Helmond zullen circa vijftig attracties allemaal een plekje krijgen. De volgende editie van de Helmondse Voorjaarskermis staat op het programma van vrijdag 7 tot en met maandag 17 april 2017. Je vindt de kermis op en rond de Markt, Ameideplein, Ameidewal en Watermolenwal. Op vrijdag 14 april is er om 22.00 uur een groots vuurwerk.

Openingstijden

De Voorjaarskermis in Helmond duurt maar liefst elf dagen. De opening is op vrijdag 7 april 2017 om 16.00 uur, waarna de kermis sluit om 24.00 uur. De overige dagen zal de kermis iedere dag om 15.00 uur openen en om middernacht sluiten. De openingstijden van de horeca wijken af van de openingstijden van de kermis.

Zomerkermis Helmond 2017

Wat is er nou fijner dan een kermis wanneer het buiten lekker warm is. Begin juli staat de Zomerkermis Helmond op het programma van donderdag 6 tot en met woensdag 12 juli 2017. Tijdens de Zomerkermis is er ruimte voor ongeveer 60 attracties in de Helmondse binnenstad.

Attractie- en ritprijzen

Kermis Helmond hanteert maximum prijzen die de exploitanten mogen rekenen. Hierdoor blijft de kermis betaalbaar voor iedereen. Zo kosten kinderattracties maximaal slechts € 1,50 per ritje (of € 10 voor 10 ritjes), terwijl grotere attracties € 2,- kosten per ritje. De zeer spectaculaire attracties zijn wat duurder en hebben een maximumprijs van € 3 of € 4,-.

Programma

Het programma van de Helmondse kermis is zoals altijd weer zeer gevarieerd en bevat behalve de vele attracties ook verschillende optredens van bekende artiesten en kindervermaak. Hierdoor is Kermis Helmond een geschikt festijn voor jong en oud. Het complete programma is te raadplegen op de website van Kermis Helmond.

Bezoeken Kermis Helmond

Helmond is gelegen ten oosten van Eindhoven en is bereikbaar via onder andere de snelwegen A67 en A270. In het centrum zijn diverse parkeergarages en parkeerterreinen waar je tegen betaling kunt parkeren. Als je geen parkeergeld wilt betalen is reizen met de trein een uitstekende optie, het treinstation Helmond Centraal is op maar enkele minuten lopen van de kermis gelegen.