Kermis Helmond

Last update: 19-01-2020

Kermis Helmond is al enkele malen uitgeroepen tot de beste kermis van Nederland. Ook in 2019 vinden de befaamde Voorjaarskermis, kermis Brouwhuis en Zomerkermis Helmond weer plaats. Voorjaarskermis Helmond duurt maar liefst elf dagen waaronder het lange Paasweekend. Daar komt nog eens bij dat het een van de eerste kermissen is van het nieuwe seizoen, waardoor liefhebbers van kermissen er ieder jaar reikhalzend naar uitkijken. Zomerkermis Helmond duurt zeven dagen. Meer informatie over Kermis Helmond 2020 volgt onderstaand waaronder de openingstijden, attractie- en ritprijzen, programma en bereikbaarheid.

Kermis Helmond 2020

Helmond is een van de leukste en grootste steden van Noord-Brabant en daar kan natuurlijk geen kermis ontbreken. In het centrum van Helmond is het dan ook meerdere keren per jaar tijd voor de gezellige kermis. Ook in wijk Brouwhuis vindt een kermis plaats. Vele attracties zorgen ervoor dat de Helmond in het teken staat van volksvermaak in optima forma. Van angstaanjagend snelle attracties tot aan zweefmolens en van botsauto’s tot grijpkasten; op de kermis in Helmond krijgen tientallen attracties allemaal een plekje. De datums van de kermissen in Helmond zijn als volgt:

  • Voorjaarskermis Helmond: vrijdag 27 maart tot en met zaterdag 5 april 2020
  • Kermis Brouwhuis: niet bekend
  • Zomerkermis Helmond: donderdag 9 juli - 15 juli 2020

Openingstijden

Deze tijden zijn van de editie van 2019

De openingstijden van de verschillende Helmondse kermissen 2019 zijn als volgt:

  • De Voorjaarskermis in Helmond duurt maar liefst tien dagen. De opening is op vrijdag 29 maart 2019 om 16.00 uur, waarna de kermis sluit om 24.00 uur. De overige dagen zal de kermis iedere dag om 15.00 uur openen en om middernacht sluiten. De openingstijden van de horeca wijken af van de openingstijden van de kermis.
  • Kermis Brouwhuis is op zaterdag open van 13.00 tot 01.00 uur en op de zondag van 13.00 tot 24.00 uur. Op maandag en dinsdag is de kermis open van 14.30 tot 24.00 uur.
  • Zomerkermis Helmond is op de openingsdag (donderdag) open van 16.00 tot 01.00 uur. De overige dagen (vrijdag tot en met woensdag) is de zomerkermis geopend van 13.00 tot 01.00 uur.

Attractie- en ritprijzen

Kermis Helmond hanteert maximum prijzen die de exploitanten mogen rekenen. Hierdoor blijft de kermis betaalbaar voor iedereen. Zo kosten kinderattracties maximaal slechts € 1,50 per ritje (of € 10 voor 10 ritjes), terwijl grotere attracties € 2,- kosten per ritje. De zeer spectaculaire attracties zijn wat duurder en hebben een maximumprijs van € 3 of € 4,-.

Programma

Het programma van de Helmondse kermis is zoals altijd weer zeer gevarieerd en bevat behalve de vele attracties ook verschillende optredens van bekende artiesten en kindervermaak. Hierdoor is Kermis Helmond een geschikt festijn voor jong en oud. Het complete programma is te raadplegen op de website van Kermis Helmond.

Bezoeken Kermis Helmond

Helmond is gelegen ten oosten van Eindhoven en is bereikbaar via onder andere de snelwegen A67 en A270. Je vindt de Voorjaars- en Zomerkermis op en rond de Markt, Ameideplein, Ameidewal en Watermolenwal. In het centrum zijn diverse parkeergarages en parkeerterreinen waar je tegen betaling kunt parkeren. Als je geen parkeergeld wilt betalen is reizen met de trein een uitstekende optie, het treinstation Helmond Centraal is op maar enkele minuten lopen van de kermis gelegen. Kermis Brouwhuis vindt plaats op locatie Peeleik wat in het zuidoosten van Helmond ligt. Kermis Brouwhuis is hierdoor niet per trein te bereiken (wel wanneer je de bus neemt vanaf het treinstation. Een optie is om een hotelkamer te boeken in de stad: