Home » Kermis Rotterdam

Kermis Rotterdam

Last update: 21-01-2019

De tweede stad van Nederland heeft uiteraard ook een kermis van formaat nodig. In Rotterdam pakken ze het direct goed aan met in totaal vier kermissen. Er vinden kermissen plaats in de Schiehaven, Zuiderpark, Ahoy en nogmaals Schiehaven. Vooral de Voorjaarskermis en Najaarskermis zijn zeer populair dankzij zeer diverse attracties en een leuk randprogramma. Kom alles te weten over Kermis Rotterdam 2019 zoals de openingstijden, de locatie, het programma, de ritprijzen en de bereikbaarheid.

Kermis Rotterdam 2019

Kermis betekent natuurlijk een mix van razendsnelle attracties, kinderattracties, familievermaak, nostalgie, lekker eten en drinken, gezelligheid en een ideaal dagje uit voor jong en oud. In Rotterdam is kermis niet beperkt tot één periode, er vinden namelijk maar liefst vier kermissen verdeeld over het jaar plaats. In 2018 worden de volgende kermissen in Rotterdam georganiseerd:

 • Kermis Zuiderpark: donderdag 7 tot en met zondag 17 maart 2019
 • Koningskermis Schiehaven: zaterdag 13 april tot en met zondag 5 mei 2019
 • Najaarskermis Schiehaven: vrijdag 18 tot en met zondag 27 oktober 2019

Openingstijden Kermis Zuiderpark

 • Donderdag 7 maart: 13.00 – 23.00 uur
 • Vrijdag 8 maart: 13.00 – 24.00 uur                   
 • Zaterdag 9 maart: 13.00 – 24.00 uur
 • Zondag 10 maart, maandag 11 maart, dinsdag 12 maart, woensdag 13 maart, donderdag 14 maart: 13.00 – 23.00 uur
 • Vrijdag 15 en zaterdag 16 mei: 13.00 – 24.00 uur
 • Zondag 17 maart: 13.00 – 23.00 uur

Openingstijden

Er is dus geen sprake van één kermis in Rotterdam, maar meerdere edities gedurende het jaar. Iedere kermis hanteert haar eigen openingstijden. Over het algemeen zijn de openingstijden als onderstaand (hier kan dus van worden afgeweken):

 • Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: 13.00 – 23.00 uur
 • Vrijdag en zaterdag: 13.00 – 24.00 uur
 • Tijdens feestdagen als Koningsdag (ook Koningsnacht) en Bevrijdingsdag gelden andere openingstijden.

Attractie- en ritprijzen

De prijs per rit varieert per attractie. De grote en spectaculaire attracties vragen een hogere ritprijs dan de wat kleinere. Vooral de kinderattracties mogen niet te hoge ritprijzen vragen om zodoende Kermis Rotterdam betaalbaar te houden voor gezinnen. Op woensdagen ontvangt iedereen een korting van € 1,- per attractie. De algemene entree tot de kermis is uiteraard helemaal gratis.

Programma

Het programma van kermis Rotterdam is gevarieerd en breder dan alleen de attracties die er zullen staan. Zo zullen er volop optredens zijn en andere soorten entertainment. Ook de terrasjes weten altijd veel mensen te verleiden. Raadpleeg het complete programma op de website van de kermis. Wat je zeker niet kunt missen zijn de vuurwerkshows.

Bezoeken Kermis Rotterdam

De Voorjaarskermis en Najaarskermis van Rotterdam worden georganiseerd aan de Schiehaven 5, wat bij de Euromast is gelegen in het centrum van de stad. Rotterdam is natuurlijk via diverse snelwegen vanuit alle richtingen eenvoudig bereikbaar, parkeren is mogelijk aan de Schiehavenweg. Vanwege verkeersdrukte is het openbaar vervoer een geschikt alternatief. Als je reist via NS treinstation Rotterdam Centraal kan je doorreizen via de metro (metrostation Coolhaven) of de tram (tramhalte Kousdijk). Kermis Zuiderpark en Kermis Ahoy worden uiteraard georganiseerd bij respectievelijk het Zuiderpark en evenementenlocatie Ahoy.