Kermis Tilburg

Last update: 19-01-2020

De grootste kermis van Nederland staat al sinds jaar en dag in het Brabantse Tilburg. Tijdens Kermis Tilburg staat de gehele binnenstad bol van de attracties, feesttenten en ander volksvermaak. Behalve het enorme aantal attracties is de Tilburgse Kermis ook landelijk bekend vanwege Roze Maandag wanneer veel homoseksuelen de kermis bezoeken. Omdat de kermis in Tilburg in de hoogzomer plaatsvindt is het altijd een zeer goed bezocht evenement. Kom alles te weten over Kermis Tilburg 2020 inclusief informatie over openingstijden, locatie en bereikbaarheid, attractieprijzen en natuurlijk Roze Maandag.

Kermis Tilburg 2020

Kermis Tilburg is de kermis aller kermissen in Nederland met ieder jaar bijna 250 attracties. Doordat Kermis Tilburg ieder jaar bijna 1,5 miljoen bezoekers trekt is het de grootste kermis van ons land. Kermis Tilburg is een massaal volksfeest waar behalve de vele attracties ook feesttenten en muzikale optredens plaatsvinden. De terrassen zitten overvol en op iedere hoek van de straat is gezelligheid. Maar Kermis Tilburg blijft natuurlijk vooral een kermis en dat betekent dat er attracties in alle soorten en maten zijn. Van spannend en snel tot nostalgisch en van kinderattracties tot familievermaak. Kermis Tilburg vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2020.

Attractieprijzen

De Kermis van Tilburg is niet de allergoedkoopste qua ritprijzen. De topattracties kosten al snel € 5,- of meer. Op de dinsdagmiddag, woensdagmiddag en donderdagmiddag tussen 13.00 en 18.00 uur geldt een kortingstarief wanneer de kaartjes maar € 3,- per attractie kosten en de kaartjes voor de kinderattracties € 1,50. Ook bespaar je geld wanneer je meerdere ritten ineens koopt, bijvoorbeeld vijf voor de prijs van vier, enzovoorts.

Openingstijden

De kermisattracties van Kermis Tilburg 2020 zijn gedurende de tien dagen van het evenement geopend gedurende de volgende openingstijden:

  • Vrijdag 17 juli van 15.00 tot 01.00 uur (openingsdag)
  • Zaterdag 18 juli van 12.00 tot 01.00 uur
  • Zondag 19 juli van 12.00 tot 01.00 uur
  • Maandag 20 juli van 12.00 tot 01.00 uur
  • Dinsdag 21 juli van 12.00 tot 01.00 uur
  • Woensdag 22 juli van 12.00 tot 01.00 uur
  • Donderdag 23 juli van 12.00 tot 01.00 uur
  • Vrijdag 24 juli van 12.00 tot 01.00 uur
  • Zaterdag 25 juli van 12.00 tot 01.00 uur
  • Zondag 26 juli van 13.00 tot 24.00 uur (sluitingsdag)

 

De horeca van Tilburg hanteert overigens eigen openingstijden en zijn dus vaak langer geopend.

Locaties

De attracties van Kermis Tilburg spreiden zich uit over maar liefst 4 kilometer lengte, dwars door het centrum van Tilburg. Je vindt de kermis op de locaties Besterdring, Spoorlaan, Heuvelring, Paleisring, Stadhuisplein, Koningsplein, Besterdplein, NS-plein, Heuvel, Piusplein, Katterug, Willemsplein en Piushaven.

Bereikbaarheid

De Tilburgse Kermis vindt plaats in het centrum van Tilburg. Je moet rekening houden met grote verkeersdrukte en weinig parkeerplaatsen. Het gehele centrum is überhaupt moeilijk bereikbaar omdat delen van de kermis op de openbare weg staan. Het aangewezen vervoersmiddel is dan ook de trein waarbij je kunt uitstappen op treinstation Tilburg Centraal. Je wandelt vanuit het treinstation direct het kermisgebied in. Helemaal onbezorgd genieten van de kermis doe je wanneer je een hotelovernachting boekt in de Tilburgs binnenstad. Vergelijk de prijzen van de vrije hotelkamers via:

Roze Maandag

De meest bekende attractie van de Tilburgse Kermis is de Roze Maandag. Op de maandag staat de kermis in het teken van homoseksuelen en transseksuelen en is de aankleding uiteraard roze. Roze Maandag is vaak de drukste dag van de kermis omdat mensen uit heel Nederland dan het evenement bezoeken. De sfeer is op Roze Maandag zeer gemoedelijk en uitgelaten.