Home » Kermis Valkenswaard

Kermis Valkenswaard

Last update: 15-06-2019

In het zuiden van Nederland heeft bijna iedere gemeente een eigen kermis en ook het gezellige Valkenswaard mag natuurlijk niet ontbreken. In Valkenswaard heeft men zelfs twee kermissen, namelijk de Carnavalskermis en de Zomerkermis. Wie houdt van spannende en leuke attracties, gezelligheid, muzikale optredens en nog veel meer, is op de kermis van Valkenswaard op zijn of haar plek. Kom meer te weten over Kermis Valkenswaard 2019 waaronder de datums en openingstijden, locatie en bereikbaarheid, attracties en ritprijzen, programma en optredens.

Kermis Valkenswaard 2019

Het dorp Valkenswaard is sowieso enorm gezellig dankzij de vele horeca en festiviteiten die er door het jaar door plaatsvinden, maar gedurende de zomer is het helemaal feest. Dan is er namelijk kermis in Valkenswaard en dat betekent zes dagen lang een mix tussen spektakel, nostalgie en feest. Kermis Valkenswaard is een evenement voor alle leeftijden en jong en oud geniet van de sfeer. De kermis wordt ieder jaar door tienduizenden mensen bezocht. Er zijn snelle attracties, kinderattracties, nostalgische attracties, horeca, festiviteiten en een vuurwerkshow. De Zomerkermis in Valkenswaard vindt plaats van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 juli 2019.

Openingstijden

In 2018 zijn de openingstijden van de Zomerkermis in Valkenswaard als volgt:

  • Vrijdag 19 juli: 19.00 – 01.00
  • Zaterdag 20 juli: 13.00 – 01.00
  • Zondag 21 juli: 13.00 – 00.30
  • Maandag 22 juli: 13.00 – 00.30
  • Dinsdag 23 juli: 13.00 – 00.30
  • Woensdag 24 juli: 13.00 – 00.30

Attractie- en ritprijzen

Tijdens Kermis Valkenswaard betaal je niet snel teveel voor een ritje in een van de attracties. De prijs voor kinderattracties begint bijvoorbeeld bij € 1,- per ritje. De grotere attracties zijn uiteraard wat duurder, maar ook hier geldt dat er een maximum is gesteld.

Bezoeken Kermis Valkenswaard

De kermis in Valkenswaard vindt plaats in het gebied van het Marktplein, Kloosterplein en Maastrichterweg. Deze pleinen en straten zijn in het centrum van Valkenswaard gelegen. Kermis Valkenswaard is overigens het best te bereiken met de auto, aangezien er geen treinstation is in het dorp. Wel zijn er busverbindingen met het treinstation van bijvoorbeeld Eindhoven. Helemaal onbezorgd genieten doe je natuurlijk wanneer je een hotelkamer hebt geboekt voor de nacht. Het toeristische Valkenswaard barst van de goede en voordelige hotels:

Carnavalskermis Valkenswaard

Overigens is de Zomerkermis van Valkenswaard niet de enige kermis die er in de gemeente plaatsvindt. In de winter tijdens carnaval is er bijvoorbeeld Carnavalskermis Valkenswaard. De volgende editie vindt dan ook plaats van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart 2019.