Kermis Weert

Last update: 20-03-2020

Een van de allergrootste kermissen van Nederland is de kermis in Weert. De kermis in de Limburgse stad beslaat onder andere zeven pleinen en herbergt maar liefst 130 attracties. De volgende editie van Kermis Weer vindt plaats van vrijdag 25 september tot en met woensdag 30 september 2020. Een bezoek aan de kermis is natuurlijk gratis, onderstaand lees je alles over Kermis Weert en is informatie zoals openingstijden, programma en bereikbaarheid op een rij gezet.

Kermis Weert 2020

Natuurlijk staat de kermis in Tilburg op eenzame hoogte, maar de Weertse kermis staat steevast zeer hoog in de toplijsten van de kermissen in Nederland. Niet zo vreemd als je weet dat er 130 attracties zijn verspreid over een groot deel van de binnenstad waaronder zeven pleinen (Markt, Nieuwe markt, Langpoort, Dries, Stationsplein, Kasteelplein en Bassin). De kermisattracties vormen uiteraard de hoofdmoot, maar de kermis in Weert staat ook altijd garant voor top entertainment, optredens en lange, gezellige avonden op terrassen en in de horeca. De volgende editie is van 25 september tot en met 30 september 2020.

Programma

Kermis Weert begint ieder jaar met een officiële feestelijke opening op de vrijdagavond om 19.00. Het evenement sluit op woensdag af met een spetterend vuurwerk om 22.00 uur. Maar tussen de opening en de sluiting vinden er ook genoeg activiteiten en optredens van topartiesten plaats. Wat er zoal te beleven valt kan je vinden op de website van de kermis van Weert.

Openingstijden

Kermis Weert heeft de volgende openingstijden in 2020:

  • Vrijdag 25 september: 16.00 - 00.30 uur
  • Zaterdag 26 september: 12.30 - 00.30 uur
  • Zondag 27 september tot en met woensdag 30 september: 12.30 - 24.00 uur

Gratis proefdraaien

Op vrijdag kan je zelfs tijdelijk gratis ritjes beleven. Tussen 15.30 en 16.00 is het proefdraaien.

Bezoeken Kermis Weert

De stad Weert is per auto het best te bereiken via de autosnelweg A2. Ook vanuit België is de stad niet ver weg gelegen. In de binnenstad vind je diverse parkeergarages en parkeerterreinen. Tijdens de kermisdagen kan het wel erg druk zijn waardoor de parkeerplaatsen schaars zijn. Als je de kans hebt om met de fiets te komen is dit absoluut aan te raden. Ook de komst per trein is een goede optie, het treinstation van Weert is vlakbij de kermis gelegen. Verder is er nog de mogelijkheid om te overnachten in een van de hotels die de stad rijk is: