Kermis Zwolle

Last update: 10-02-2020

De gezelligste dagen voor jong en oud in Zwolle zijn natuurlijk de dagen dat de Kermis er plaatsvindt. Kermis Zwolle duurt tien dagen en brengt veel sfeer en nostalgie naar de Zwolse binnenstad. De vele duizenden bezoekers genieten van allerlei soorten attracties, waaronder diverse grote en snelle attracties. Kermis Zwolle heeft tevens diverse kortingsdagen waarop je voor weinig geld de kermis kunt bezoeken. Kom alles te weten over Kermis Zwolle 2020 waaronder locatie en bereikbaarheid, programma en optredens, kortingen op de ritprijzen, datums en openingstijden.

Kermis Zwolle 2020

Tijdens Kermis Zwolle zijn er uiteraard de attracties voor jong en oud, ongeveer vijftig in totaal. Hierbij zitten kinderattracties, spelletjes maar ook diverse grote en spectaculaire grote attracties. Maar er is ook een spectaculair randprogramma waaronder een bijzondere vuurwerkshow. Er is tijdens Kermis Zwolle ruimte gemaakt voor muzikale optredens, wat vaak extra sfeer en bezoekers naar de kermis doet komen. Zo is er het Stratenfestival met livemuziek op verschillende podia in de binnenstad. Zomerkermis Zwolle vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 16 augustus 2020. De Zomerkermis van Zwolle is niet de enige kermis in het jaar, ook eind mei staat er een kermis gepland in Zwolle op de Turfmarkt.

Openingstijden

De openingstijden van Zomerkermis Zwolle zijn in 2020:

  • Vrijdag 7 augustus: 12.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag 8 augustus: 12.00 – 00.30 uur
  • Zondag 9 augustus: 13.00 – 23.00 uur
  • Maandag 10 tot en met donderdag 13 augustus: 12.00 – 23.30 uur
  • Vrijdag 14 augustus: 12.00 - 01.30 uur
  • Zaterdag 15 augustus: 12.00 – 00.30 uur
  • Zondag 16 augustus: 13.00 – 23.00 uur

Kortingen op ritprijzen

Op de maandag is het Euro-dag, een kermisdag dat alle attracties slechts € 1,- kosten. Dat is dus een fikse korting waardoor je als bezoeker extra kunt genieten van een voordelige kermis. Op de dinsdag van Kermis Zwolle is het Gehandicaptenmiddag waarbij alle gehandicapten gratis de attractie kunnen bezoeken. Nog een mogelijkheid om met korting gebruik te maken van de attracties is door middel van het bonnenboekje waarin kortingsbonnen voor de kermis te vinden zijn.

Bezoeken Kermis Zwolle

Het gebied waar Kermis Zwolle plaatsvindt bevindt zich grofweg op de Melkmarkt, Luttekestraat, Korte Ademhalingsteeg, Rodetorenplein, Grote Markt en Grote Kerkplein. Al deze locaties zijn gelegen in de historische binnenstad en daardoor vooral goed te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Het treinstation van Zwolle ligt op loopafstand van het kermisterrein. Als je met de auto gaat kan je parkeren in een van de parkeergarages die Zwolle heeft. Tenslotte is er de mogelijkheid te overnachten in Zwolle: