Kortingsbonnen kermis

Last update: 04-02-2019

Een bezoek aan de kermis is natuurlijk een geweldig dagje uit. Wie geen attractie wil missen zal een aardig dikke portemonnee moeten meenemen, vooral als je met het hele gezin gaat. De ideale manier om flink te besparen op de kermiskosten doe je door gebruik te maken van de zogenoemde kermisbonnen oftewel kortingsbonnen. Kom meer te weten over de kermisbonnen, welke kortingen je kunt krijgen en waar je de kermisbonnen kunt vinden.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen voor de kermis zijn papieren vouchers die je kunt inleveren bij de kassa van de kermisattracties. De bonnen worden verstrekt door de kermisexploitanten zelf. Voorbeelden van kortingen die je bijvoorbeeld kunt benutten zijn:

  • 5 ritjes halen, 4 betalen (of 3 halen 2 betalen, enzovoorts)
  • 4 ritten voor 6 euro (2 ritten voor 3 euro, enzovoorts)
  • Gratis tweede ritje bij aankoop van ticket
  • Gratis suikerspin (of ander voedsel)
  • Gratis cola (of andere dranken)
  • Enzovoorts

Kermisbonnen zoeken

De kortingsbonnen voor de kermis zijn vaak terug te vinden in de zogenoemde kermiskrant. De kermiskrant wordt verstrekt vlak voordat de kermis van start gaat. Als je een NEE/NEE sticker op de brievenbus hebt dan zal de kermiskrant niet worden bezorgd. Toch kan je ook met een NEE/NEE sticker meestal profiteren van de kermiskorting. De kermiskrant is namelijk in de meeste gevallen ook online te downloaden op de website van de plaatselijke kermis. Je zult vervolgens wel zelf de kortingsbon voor de kermisattracties moeten uitprinten. Ook zijn er verschillende websites waar ze alle kermiskortingsbonnen verzamelen.

Andere kortingen

Veel kermissen hebben speciale kortingsdagen waarop je tegen een gereduceerd tarief een ritje kunt maken. Bekend zijn bijvoorbeeld de Eurodagen op tal van kermissen wanneer je voor één euro een ritje kunt maken in een van de attracties. Meestal zijn de allergrootste attracties uitgesloten van deze kortingsacties. Sommige kermissen organiseren ook kortingsacties voor doelgroepen, bijvoorbeeld kortingsacties op een ladies night of kortingsacties voor gehandicapten.