Home » Kerst in Oud Kampen

Kerst in Oud Kampen

Last update: 14-10-2018

Een van de mooiste kerstevenementen van Nederland vindt ieder jaar plaats in de gemeente Kampen. Ongeveer 100.000 mensen bezoeken het twee dagen durende evenement. Omdat dit evenement plaatsvindt in de historische binnenstad van Kampen wordt het evenement Kerst in Oud Kampen genoemd. Het is bovenal een groot openluchttheater met onder andere ruimte voor straattheater. Kom in dit artikel alles te weten over Kerst in Oud Kampen 2018 waaronder de locatie, route, programma, kaartverkoop en bereikbaarheid.

Kerst in Oud Kampen 2018

De prachtige binnenstad van Kampen leent zich perfect voor een kerstevenement. Dit omdat de oude gebouwen in combinatie met de kerstsfeer een enorm warm gevoel geven. Tijdens Kerst in Oud Kampen vinden er overal op straat prachtige activiteiten plaats zoals podia, theater, muziek, dans, acrobatiek, een nostalgische kermis, levende standbeelden, enzovoorts. Kerst in Oud Kampen is eigenlijk dus een enorm openlucht straattheaterfestival. Verder zijn de winkeletalages gezellig versierd en kan je genieten van tal van voorstellingen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 december 2018.

Openingstijden

Kerst in Oud Kampen 2018 heeft de volgende openingstijden:

  • Zaterdag 22 december: 16.00 – 21.00 uur
  • Zondag 23 december: 16.00 – 21.00 uur

Route

In het centrum van Kampen is een route uitgestippeld langs alle bezienswaardigheden van Kerst in Oud Kampen. Nabij de Stadsbrug is de ingang van het evenement. Richting de Marktgang ben je al direct in de echte kerstsfeer dankzij verlichte kerstbomen en diverse soorten straattheater en voorstellingen. Andere straten en stegen die worden aangedaan zijn de Karpersteeg, de IJsselkade, Van Heutszplein, Buitenplein en Keizerkwartier.

Gratis toegang

Kerst in Oud Kampen is een gratis te bezoeken evenement, je hoeft dus geen kaarten te kopen of iets dergelijks. Wel zal er worden gevraagd om een vrijwillige bijdrage zodat een deel van de kosten gedekt kan worden.

Kerstshoppen

Wie zo vlak voor Kerst nog inkopen moet doen kan gebruik maken van het feit dat er in Kampen voldoende leuke winkels zijn waar je nog je kerstinkopen kunt doen. Kampen staat vooral bekend vanwege de vele leuke kleinschalige winkeltjes en boetiekjes, een uitgelezen kans om juist bijzondere kerstcadeaus te kopen. Omdat het kerstevenement pas om 16.00 uur aanvangt, kan je bijvoorbeeld eerst prima een paar uur kerstshoppen.

Bezoeken Kerst in Oud Kampen

Bezoekers van Kerst in Oud Kampen met de auto kunnen gebruik maken van het parkeerterrein aan de Spoorstraat. Je wordt middels borden naar dit terrein geleid vanaf de invalswegen van de gemeente. In de buurt van het station en op loopafstand van het evenement zijn verschillende parkeergelegenheden te vinden. Een andere goede optie is om per trein naar Kerst in Oud Kampen te reizen, vanaf het treinstation Kampen ben je slechts 50 meter verwijderd van de ingang. Kampen is een leuke stad om wat langer dan één dag te bezoeken. Boek bijvoorbeeld een hotelovernachting in de stad: