Kerstkaarten versturen: de beste opties

Een van de bekendste kersttradities is het verzenden van kerstkaarten naar elkaar. Met een kerstkaart wens je iemand veel geluk, gezondheid en vooral het beste toe. Vaak is een Kerstkaart meer een wenskaart en wordt er bijvoorbeeld ook meteen gelukkig nieuwjaar toegewenst. Dankzij een kerstkaart toon je dat je om iemand geeft dan wel met iemand een bijzondere band hebt. Er zijn tegenwoordig tal van opties om leuke en originele kerstkaarten te sturen. Je kunt kaarten kopen in de winkel, online samenstellen of zelf maken.

Kaarten kopen

De meeste mensen kopen kerstkaarten in pakken waar tientallen tegelijk in zitten. Vervolgens worden de kerstkaarten beschreven, beplakt met postzegels en op de bus gedaan. Heel eenvoudig, maar natuurlijk niet erg origineel.

Zelf kaarten maken

De creatievelingen onder ons maken gewoon zelf hun kerstkaarten. Voorbeelden zijn leuke foto’s die ze verzenden als kerstkaart, of voor de echte creatievelingen, compleet geknutselde kunstwerken. Zelf kerstkaarten maken heeft als voordeel dat je unieke kaarten verstuurd die niemand anders heeft. Het nadeel is natuurlijk dat er flink wat extra tijd in gaat zitten om ze te maken

Online kerstkaarten versturen

De trend als het aankomt op het verzenden van kerstkaarten is het online aanmaken van kerstkaarten. Er zijn meerdere websites gespecialiseerd in het maken en verzenden van kerstkaarten. Een bekend voorbeeld van zo’n website waar je originele Kerstkaarten kunt maken vind je hier. Creer kerstkaarten van A tot Z inclusief eigen ontwerp of maak gebruik van een format. Aan dat format kan je vervolgens zelf teksten en dergelijke toevoegen.