Kerstmarkt Aken

Last update: 08-11-2019

Niet ver van de Nederlandse grens is de stad Aken te vinden. Mede door de gunstige ligging is de Kerstmarkt van Aken zeer druk bezocht door Nederlanders. En dan komt er nog bij dat Kerstmarkt Aken ook een heel gezellige Kerstmarkt is inclusief een op-en-top authentieke kerstsfeer die zich uitstrekt door de hele stad. Als je de Kerstmarkt van Aken 2019 wilt bezoeken is dit uiteraard gewoon mogelijk dankzij de gratis toegang. Kom alles te weten over Kerstmarkt Aken 2019 waaronder de datum, openingstijden, locatie, hotelovernachtingen en bereikbaarheid met trein of auto.

Kerstmarkt Aken

De Duitse stad Aken (Aachen) beschikt over een van de leukste kerstmarkten van Duitsland. Kerstmarkt Aken bestaat uit ongeveer 125 kerstkraampjes en de hele Kerstmarkt is ideaal voor een bezoek met het gezin. Behalve kerstkraampjes vind je er ook eet- en drinktentjes, muziekoptredens, workshops, kermisattracties zoals een carrousel, enzovoorts. Kerstmarkt Aken wordt jaarlijks bezocht door circa 1,5 miljoen bezoekers en tot deze bezoekers behoren ook veel Nederlanders. Dat is niet zo vreemd aangezien Kerstmarkt Aken dichtbij de Nederlandse grens te vinden is. Het is dus dichtbij huis, maar omdat het in Duitsland is voelt het meteen als een echt uitje.

Datum 2019

De volgende editie van Kerstmarkt Aken staat op de agenda van vrijdag 22 november tot en met maandag 23 december 2019.

Openingstijden

Kerstmarkt Aken is zeven dagen per week geopend. De openingstijden zijn op bijna alle dagen van 11.00 tot 21.00 uur. Op zondag 24 november is Kerstmarkt Aken open van 18.00 tot 21.00 uur. Op de slotdag van het evenement (maandag 23 december 2019) is de Kerstmarkt open van 11.00 tot 20.00 uur. 

Kaartverkoop

Zoals bijna iedere kerstmarkt in Nederland, Duitsland en België is ook Kerstmarkt Aken gratis te bezoeken. Je kunt het dus zo duur of zo voordelig maken als je zelf wilt, de enige kosten die je hebt zijn die voor kerstinkopen, eten en drinken.

Bezoeken Kerstmarkt Aken

Kerstmarkt Aken vindt plaats op de pleinen en straten rondom het stadhuis en dus in de Akense binnenstad. De stad Aken is bereikbaar vanuit Nederland via bijvoorbeeld de A76 en A79, de stad ligt nabij de grens met Zuid-Limburg (bereken de route). Om niet ’s avonds terug te hoeven reizen is een hotelovernachting ook een prima oplossing:

Trein

Steeds meer mensen kiezen voor een bezoek per trein naar de Duitse stad vlak over de grens. Met de trein bespaar je brandstofkosten en vaak ook parkeerkosten. Je reist per trein zeer voordelig naar Kerstmarkt Aken:

Kerstshoppen

Aken is een behoorlijk grote stad en heeft een levendig en groot centrum inclusief fraaie winkelstraten. Of je nu houdt van bekende merken of juist gezellige boetiekjes, er is genoeg keuze om heerlijk te kunnen kerstshoppen