Kerstmarkt Berlijn

Last update: 08-11-2019

Spreek je over Kerstmarkt Berlijn, dan moet je eigenlijk zeggen Kerstmarkten Berlijn. Er zijn namelijk ieder jaar tientallen kerstmarkten door de hele stad heen, variërend van groot en bekend tot intiem en lokaal. De kerstmarkten van Berlijn zijn onmogelijk te zien in één dag, waardoor je eigenlijk meerdere dagen Berlijn zou moeten bezoeken. In dit artikel bespreken we globaal de Kerstmarkten van Berlijn 2019 inclusief openingstijden, locaties, waar je kunt parkeren, wat de opties met de trein zijn, het boeken van een hotelkamer en natuurlijk hoe goed je kunt kerstshoppen in Berlijn.

Kerstmarkt Berlijn 2019

Zoals gezegd zijn er tientallen kerstmarkten verspreid door de hele stad. Berlijn vormt in de periode voor de feestdagen één groot kerstdecor waar je optimaal kunt genieten van de sfeer. Behalve de vele kerstkraampjes gloeit de hele stad van warmte door de ontelbare kerstlampjes, verrukkelijke glühwein, heerlijke braadworsten, enzovoorts. Omdat er in Berlijn meer dan één kerstmarkt is, heb je volop te kiezen. Zo zijn er de grote en ook in Nederland bekende kerstmarkten, maar Berlijn heeft ook diverse intieme en kleinere kerstmarkten waar je de echte authentieke kerstsfeer kunt proeven.

Datum 2019

Niet iedere kerstmarkt in Berlijn heeft dezelfde begin- en einddatum. Grofweg beginnen de meeste kerstmarkten in Berlijn rond maandag 25 november 2019. De meeste Berlijnse kerstmarkten eindigen op of rond zondag 5 januari 2020. Echter zijn er ook diverse markten die al medio november beginnen of die doorgaan tot en met 24 december 2019. Afhankelijk van de kerstmarkt die je wilt bezoeken kan je dus een moment kiezen om Berlijn te bezoeken.

Locaties

We kunnen hier niet alle locaties van alle kerstmarkten benoemen, maar we lichten de meest bekende of meest bijzondere kerstmarkten hier graag uit. De grootste is die van de Gendarmenmarkt. Anders noemenswaardige kerstmarkten vind je onder andere bij de Gedachtniskicrche, Alexander Platz, het Sony Center (Postdamer Platz), Schloss Charlottenburg, het Opernpalais en in Spandau. Verder zijn er ook bijzondere kerstmarkten in bijvoorbeeld fabriekspanden, kerken, winkelstraten, enzovoorts.

Openingstijden

Ook qua openingstijden zijn er geen uniforme tijdstippen voor de kerstmarkten in Berlijn. De meeste kerstmarkten openen rond 10.00 uur en sluiten weer rond 22.00 / 22.30 uur.

Gratis toegang

Zoals we gewend zijn van Kerstmarkt Berlijn is de toegang tot de meeste openbare kerstmarkten gratis voor iedereen. Slechts voor enkele (grote) kerstmarkten hoeft een bescheiden entreebedrag te worden betaald.

Met de trein naar Kerstmarkt Berlijn

Berlijn is gelegen in Oost-Duitsland en is op zich prima met de auto te bereiken. Voor bezoekers uit Nederland is de trein echter het meest gebruikte vervoersmiddel. Je hebt namelijk geen brandstof- en parkeerkosten. Via NS International reis je comfortabel en snel tot in de binnenstad. Via onderstaande button kunnen alle actuele en voordelige treintickets worden gevonden:

Met het vliegtuig naar Berlijn

Een andere veel gebruikte optie om Kerstmarkt Berlijn te bezoeken is door te reizen met het vliegtuig. Je vliegt al in ongeveer 1 uur naar Berlijn en dankzij diverse prijsvechters kost een vliegticket al helemaal weinig. Vergelijk de voordeligste vliegtickets naar Berlijn.

Overnachten Berlijn

Berlijn is geen stad die je in één dag bezoekt. Vooral als je ook meerdere kerstmarkten wilt bezoeken is een langer verblijf een goede optie. In Berlijn zijn er vele honderden hotels te vinden, variërend van megaluxe tot simpel en comfortabel. Onderstaand volgt een overzicht van populaire hotels in Berlijn voor het bezoeken van een kerstmarkt:

Kerstshoppen

Berlijn is niet zomaar een stad, maar een echte wereldstad. En bij een wereldstad horen ook volop shopmogelijkheden. Berlijn is dan ook een droom voor shopfanaten en kerstshoppers. De vele duizenden winkels, variërend van internationale top winkelketens tot aan unieke boetiekjes bieden het beste op het gebied van kerstshoppen. Veel bezoekers van Kerstmarkt Berlijn maken dan ook gebruik van de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de geweldige winkels van de stad.