Kerstmarkt Bourtange

Last update: 15-11-2019

Misschien wel de meest romantische kerstmarkt vind je in het Groningse Bourtange. Dit kleine vestingstadje, omgeven door stervormige grachten en historische bebouwing, is op zichzelf al een bezoekje waard maar tijdens de kerstperiode nog meer. Kerstmarkt Bourtange is een van de best bezochte kerstmarkten van Noord-Nederland. Kom de kerstsfeer proeven en lees onderstaand alvast alles over Kerstmarkt Bourtange 2019 waaronder de activiteiten, openingstijden, locatie, hotels in de omgeving en bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer.

Kerstmarkt Bourtange 2019

Kerstmarkt Bourtange is misschien wel de meest verrassende kerstmarkt van Nederland. Iedereen die houdt van historische stadjes moet eens in Bourtange zijn geweest in Groningen. Het ligt niet ver van de Duitse grens en je rijdt er eigenlijk zo voorbij want het is echt een klein stadje. Maar wie de dorpskern binnenloopt wordt direct verliefd op de historische huizen, het oude marktplein en de verdedigingsgrachten. In de maand december wordt Bourtange nog romantischer omdat het stadje dan in kerstsferen is gehuld tijdens de plaatselijke kerstmarkt. Zo staat er tijdens Kerstmarkt Bourtange een prachtig verlichte reusachtige kerstboom, zijn er ontelbaar veel lampjes en kan je leuke kerstspullen kopen in de kerstkraampjes. Geniet ook van de kerststal, zanggroepen, livemuziek en vele lekkernijen die worden verkocht; hartverwarmender wordt het niet. 

Datum 2019

Kerstmarkt Bourtange vindt plaats gedurende drie weekenden in de maand december, telkens op zaterdag en zondag. De datums dat Kerstmarkt Bourtange plaatsvindt zijn 7, 8, 14, 15, 21 en 22 december 2019.

Openingstijden

Kerstmarkt Bourtange heeft gedurende de zes dagen de volgende openingstijden

  • Zaterdag 7, 14 en 21 december: 11.00 – 21.00 uur
  • Zondag 8, 15 en 22 december: 11.00 – 18.00 uur

Entreeprijzen

Om toegang te krijgen tot Kerstmarkt Bourtange betaal je € 3,50 per persoon entree. Kinderen tot zes jaar mogen gratis mee naar binnen.

Bezoeken Kerstmarkt Bourtange

Bourtange ligt in Oost-Groningen en is zowat tegen de Duitse grens aan gelegen. Er zijn geen snelwegen die het stadje ontsluiten, wel is Bourtange gelegen aan de N365. Parkeren is gratis mogelijk en wordt duidelijk aangegeven. Het openbaar vervoer is in deze regio minimaal geregeld, er is bijvoorbeeld geen treinstation in Bourtange. Extra genieten van het dorp en de omgeving doe je wanneer je een hotel boekt: