Kerstmarkt Den Haag

Last update: 15-11-2019

De stad Den Haag heeft een van de mooiste kerstmarkten van Nederland binnen haar stadsgrenzen. Niet voor niets won Kerstmarkt Den Haag, ook wel bekend als de Royal Christmas Fair, al eens prijzen. Tijdens Kerstmarkt Den Haag geniet je van de echte kerstsfeer inclusief ontelbaar veel hartverwarmende lampjes, glühwein, kraampjes en ga zo maar door. Kom meer te weten over Kerstmarkt Den Haag 2019 inclusief informatie over openingstijden, locaties, programma, tickets en kaartverkoop, parkeren, trein, hotels en kerstshoppen.

Kerstmarkt Den Haag 2019

De meest magische tijd van het jaar is natuurlijk de kerstperiode. Ook in Den Haag overheerst de gezellige kerstsfeer van donderdag 12 tot en met maandag 23 december 2019 wanneer Kerstmarkt Den Haag wordt georganiseerd. Het evenement heet officieel Royal Christmas Fair. Zoals het een kerstmarkt betaamt kan je er volop leuke kerstspulletjes kopen bij een van de vele kraampjes. Uiteraard alles in de warme gloed van de duizenden kerstlampjes die de donkere dagen oplichten. Maar tijdens Kerstmarkt Den Haag is er nog meer te beleven in de vorm van bijvoorbeeld kinderkoren, verhaalvertellers, theatergroepen, glühwein, houtsnijwerk, enzovoorts.

Locaties

Kerstmarkt Den Haag vindt plaats in het centrum van de stad. Je vindt de kerstmarkt onder andere op de Lange Voorhout, Hotel des Indes, de Kloosterkerk, theater Diligentia, het Escher Museum, de Koninklijke Schouwburg en het Mauritshuis. Alles is op loopafstand van elkaar gelegen waardoor Kerstmarkt Den Haag een perfect evenement is voor jong en oud.

Openingstijden

Kerstmarkt Den Haag heeft iedere dag dezelfde openingstijden. De kerstmarkt opent om 12.00 uur en sluit weer om 21.00 uur. Alleen op 23 december gelden er beperkte openingstijden en sluit de kerstmarkt al om 20.00 uur.

Gratis entree

Uiteraard is Kerstmarkt Den Haag gewoon gratis te bezoeken. Het evenement is namelijk vrij toegankelijk voor iedereen.

Bezoeken Kerstmarkt Den Haag

Doordat Kerstmarkt Den Haag midden in de historische binnenstad wordt georganiseerd is een bezoek per fiets of het openbaar vervoer het verstandigst. Zo ligt onder andere het treinstation Den Haag Centraal op loopafstand van Kerstmarkt Den Haag. De binnenstad is ook perfect bereikbaar per bus of tram. Wie met de auto komt kan betaald parkeren in een van de parkeergarages in het centrum van Den Haag. Een romantisch verlengstuk van een bezoek aan Kerstmarkt Den Haag is natuurlijk wanneer je een hotelovernachting boekt in Den Haag en zodoende nog wat langer van de stad kunt genieten:

Kerstshoppen

Een bezoek aan een kerstmarkt wordt door veel mensen aangegrepen om te kerstshoppen. Ook Kerstmarkt Den Haag is hier uitermate voor geschikt. In de kraampjes vind je uiteraard al veel leuke kerstartikelen en –cadeautjes, maar ook het nabijgelegen (grote) winkelgebied van Den Haag heeft dankzij de honderden winkels ook alles in huis wat je nodig hebt voor Kerst.